COBISS Sistemi dhe shërbimet e përbashkëta bibliografike online COBISSAlfred Uçi [00757]Bibliografia personale për periudhën 1959-2020

ARTIKUJ DHE PJESË TË TJERA PËRBËRËSE


1.01 Artikull shkencor origjinal

1. GJERGJI, Andromaqi, UÇI, Alfred. Prof. P.H.Stahl për etnologjinë e popujve të Evropës Juglindore : me rastin e 75-vjetorit të lindjes. Kultura popullore. 2000, nr. 1-2, f. 153 - 162. ISSN 0257-6082. [COBISS.AL-ID 1538451696]

1.03 Artikuj të tjerë shkencorë

2. UÇI, Alfred. Hommage a la sagesse : Zija Xholi : in memoriam. Studia albanica. 2013, nr. 1-2, f. 181-184. ISSN 0585-5047. [COBISS.AL-ID 335219456]

1.04 Artikull profesional

3. UÇI, Alfred. Përkushtimi i shquar dhe i talentuar në letrat shqipe : Ali Aliu, "Vepra e zgjedhur" në 4 vëllime. Temp : e përjavshme kulturore, letrare-artistike. 19 mars 2006, nr. 11, f. 7. [COBISS.AL-ID 335188736]
4. UÇI, Alfred. Libri më i lexueshëm në botë : me rastin e 400 vjetorit të botimit të romanit "Don Kishoti i Mances" nga Servantesi. Drita. 18 shtator 2005, f. 13-15. [COBISS.AL-ID 335185920]
5. UÇI, Alfred. '' Trishma" në një roman të ri të Vath Koreshit : Vath Koreshi, "Një grua me të verdha në pyllin e Buddha - s". Temp : e përjavshme kulturore, letrare-artistike. 31 korrik 2005, nr. 33, f. 3-4. [COBISS.AL-ID 335185664]
6. UÇI, Alfred. Kuteli në optikën e një rileximi. Drita. 12 shtator 2004, f. 5. [COBISS.AL-ID 335163648]
7. UÇI, Alfred. Mbijetesa e poezisë : Ferik Ferra, "Nata e vdekjes së dytë". Flaka : e përditshme informative politike kulturore. 26-27 shtator 2004, nr. 152, f. 12-23. [COBISS.AL-ID 335168768]
8. UÇI, Alfred. Rëne Dekarti dhe filozofia e Kavaliotit. Koha jonë. 2004, nr. 1-2, f. 19-31. [COBISS.AL-ID 335184384]
9. UÇI, Alfred. Rene Descartes et la philosophie de Teodor Anastas Kavalioti. Studia albanica. 2004, f. 29-46. ISSN 0585-5047. [COBISS.AL-ID 335184896]
10. UÇI, Alfred. Estetika e De Radës. Albania. 18 maj 2003, nr. 115, f. 21. [COBISS.AL-ID 335152896]
11. UÇI, Alfred. Krijimtaria letrare e Gjergj Fishtës dhe folklori. Drita. 16 shkurt 2003, f. 3-4, 13-14. [COBISS.AL-ID 335152384]
12. UÇI, Alfred. Krijimtaria letrare e Gjergj Fishtës dhe folklori. Drita. 23 shkurt 2003, f. 6-7, 12-14. [COBISS.AL-ID 335152640]
13. UÇI, Alfred. Girolamo De Rada : cultore dell' estetica teorica. Katundi Ynë : rivista italo-albanese di cultura e di attualità. 2003, nr. 113, f. 97-98. [COBISS.AL-ID 335160576]
14. UÇI, Alfred. Të demokratizohet Akademia e Shkencave. Politika & shoqëria : P & S. 2003, nr. 2, f. 99-103. [COBISS.AL-ID 335163136]
15. UÇI, Alfred. Jeronim De Rada lëvrues i estetikës teorike. Studime filologjike. 2003, nr. 3-4, f. 5-15. ISSN 0563-5780. [COBISS.AL-ID 335161600]
16. UÇI, Alfred. Katarsisi (Spastrimi) : etimologji. Drita. 31 mars 2002, f. 4, 8. [COBISS.AL-ID 335151104]
17. UÇI, Alfred. Kuteli në optikën e një rileximi : sprovë për një analizë stilistike. Drita. 15 shtator 2002, f. 4-5, 14. [COBISS.AL-ID 335151616]
18. UÇI, Alfred. Kuteli në optikën e një rileximi : sprovë për një analizë stilistike. Drita. 22 shtator 2002, f. 4-5. [COBISS.AL-ID 335151872]
19. UÇI, Alfred. Kuteli në optikën e një rileximi : sprovë për një analizë stilistike. Drita. 29 shtator 2002, f. 7, 12-13. [COBISS.AL-ID 335152128]
20. UÇI, Alfred. Vijimësia e pikëpamjeve dhe saktësimi i tyre. Drita. 24 mars 2002, f. 2. [COBISS.AL-ID 335151360]
21. UÇI, Alfred. Dritëroi : këngëtari i hallemadhes Shqipëri. Drita. 14 tetor 2001, f. 10. [COBISS.AL-ID 335147008]
22. UÇI, Alfred. Filozofia e përgjërimit ndaj njeriut dhe lirisë. Flaka : e përditshme informative politike kulturore. 26 dhjetor 2001, nr. 7007, f. 8-9. [COBISS.AL-ID 335150592]
23. UÇI, Alfred. Poeti për kulturën popullore të arbëreshëve : Jeronim De Rada, "Parime të estetikës". Kultura popullore. 2001, nr. 1-2, f. 221-228. ISSN 0257-6082. [COBISS.AL-ID 335160832]
24. UÇI, Alfred. Vijimësia e pikëpamjeve dhe saktësimi i tyre : estetika filozofiko - politike. Universi shqiptar i librit = : e përdymuajshme: informacion, opinione, letërsi, probleme. 2001, nr. 2, f. 5-9. ISSN 2219-8873. [COBISS.AL-ID 335147776]
25. UÇI, Alfred. Miqësi : [Fan S. Noli Petro N. Luarasi ]. Kolonja : periodike e shoqatës atdhetare e kulturore " Kolonja". qershor 1999, nr. 2, f. 3. [COBISS.AL-ID 335144704]
26. UÇI, Alfred. Grotesku komik në folklor. Kultura popullore. 1999, nr. 1-2, f. 1-14. ISSN 0257-6082. [COBISS.AL-ID 335159808]
27. UÇI, Alfred. Prometeu dhe Hamleti : studim krahasues për dy nga figurat artistike më të njohura të letërsisë botërore. Studime për artin. 1999, nr. 5, f. 49-73. ISSN 2309-5741. [COBISS.AL-ID 335144960]
28. UÇI, Alfred. Petro Marko : njeriu, qytetari, shkrimtari. Drita. nëntor 1998, nr. 29, f. 14. [COBISS.AL-ID 335143680]
29. UÇI, Alfred. Krijimtaria letrare e Gjergj Fishtës dhe folklori. Kultura popullore. 1998, nr. 1-2, f. 99-128. ISSN 0257-6082. [COBISS.AL-ID 335160320]
30. UÇI, Alfred. E majta, qendra dhe e djathta në spektrin politik të Shqipërisë postkomuniste. Sociological analysis = : Analiza sociologjike. dhjetor 1998, vol. 1, nr. 4, f. 89-94. [COBISS.AL-ID 335146752]
31. UÇI, Alfred. Rrëfim për një vdekje të dyfishtë : [Bashkim Shehu "Rrëfim ndaj një varri të zbrazët"]. Universi shqiptar i librit = : e përdymuajshme: informacion, opinione, letërsi, probleme. 1998, nr. 5, f. 13-14. ISSN 2219-8873. [COBISS.AL-ID 335142912]
32. UÇI, Alfred. Për një rivlerësim të përvojës së zhvillimit të kulturës popullore. Kultura popullore. 1997, nr. 1, 2, f. 173-186. ISSN 0257-6082. [COBISS.AL-ID 335145472]
33. UÇI, Alfred. A ka sot Promete?. Mehr Licht! : revistë letrare e përkatërmuajshme. nëntor 1997, nr. 4, f.157-166. [COBISS.AL-ID 335129088]
34. UÇI, Alfred. Bukuria : rruga e shpëtimit. AKS : art, kulturë, sport. 20-21 janar,1996, nr. 3, f. 16. [COBISS.AL-ID 335128832]
35. UÇI, Alfred. "Polifonizmi" në romanet e Dostojevskit : 4 esse. Revista letrare : organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë. 1996, nr. 5, f. 49-67. [COBISS.AL-ID 335129600]
36. UÇI, Alfred. Fan Noli midis Shekspirit dhe Tolstoit. AKS : art, kulturë, sport. 4 mars 1995, nr. 9, f. 2. [COBISS.AL-ID 335139584]
37. UÇI, Alfred. Kush është Hamleti. Revista letrare : organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve të Shqipërisë. 1995, nr. 2, f. 96-111. [COBISS.AL-ID 335132416]

1.05 Artikull popullor

38. UÇI, Alfred. Paradigma e ndërgjegjes bashkëkohore. Drita. tetor 19??, nr. 11, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335131392]
39. UÇI, Alfred. Pishtar në kulturën dhe historinë tonë të shekullit XX-të : Lame Kodra. Koha jonë. 23 dhjetor, nr. 296, f. 26. [COBISS.AL-ID 335144192]
40. UÇI, Alfred. Fan Noli dhe Shekspiri : me rastin e 400 vjetorit të vdekjes së Shekspirit. Telegraf : e përditshme e pavarur. 9 janar 2016, nr. 5, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335244288]
41. UÇI, Alfred. Rikardi III - hero apo dështak? : shumë studiues kanë theksuar, si një nga meritat më të mëdha të gjenisë së Shekspirit, realizmin historik. Me rastin e 400 vjetorit të vdekjes së Shekspirit. Telegraf : e përditshme e pavarur. 11 janar 2016, nr. 6, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335244032]
42. UÇI, Alfred. Historia e panjohur e tragjedisë "Timoni i Athinës", nën hijen e një tragjedie të pritshme : me rastin e 400 vjetorit të vdekjes së Shekspirit. Telegraf : e përditshme e pavarur. 12 janar 2016, nr. 7, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335243776]
43. UÇI, Alfred. Shkenca, Arti, Filozofia dhe Ajnshtajni. Telegraf : e përditshme e pavarur. 27 prill 2016, nr. 95, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335244544]
44. UÇI, Alfred. Ndikimi i ndërsjellë midis teknikës, shkencës dhe arteve e estetikës. Telegraf : e përditshme e pavarur. 28 prill 2016, nr. 96, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335244800]
45. UÇI, Alfred. Versioni modern i Don Kishotit a mund të rishkruhet Servantes? : versioni i gjuhës moderne i klasikut të Migel Servantesit nga Andres Trapiello është i nevojshëm, thonë ekspertët, ndërsa akademikët spanjollë rebelohen. Mapo : e përditshme liberale. 22 - 23 gusht 2015, nr. 1616, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335243520]
46. UÇI, Alfred. Bariu i popullit dhe ligjërimet e tij : Fan Noli (1882-1965), 60 vjetori i vdekjes. Shekulli. 2 shkurt 2015, nr. 4575, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335234560]
47. UÇI, Alfred. Prerjet groteske noliane janë të dobishme edhe në ditët tona. Shekulli. 2 shkurt 2015, nr. 4575, f. 20. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335235072]
48. UÇI, Alfred. Takimi i Fan Nolit me romanin "Don Kishoti" të Servantesit. Shekulli. 9 shkurt 2015, nr. 4582, f. 16-18. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335235584]
49. UÇI, Alfred. Fan Noli dhe Shekspiri. Shekulli. 16 shkurt 2015, nr. 4589, f. 16-17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335236352]
50. UÇI, Alfred. Fjodor Dostojevski në kohën tonë : vlerat autentike dhe estetike të veprës letrare të shkrimtarit që të ardhmen e hamendësonte përmes edukimit estetik. Shekulli. 23 shkurt 2015, nr. 4589, f. 16-17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335236864]
51. UÇI, Alfred. Ideali estetik i Dostojevskit : fryma humane dostojevskiane ndihet edhe në konceptin modern estetik të Migjenit. Shekulli. 2 mars 2015, nr. 4603, f. 22. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335243008]
52. UÇI, Alfred. Bukuria si faktor civilizimi e progresi, dhe e shëmtuara sipas Dostojevskit. Shekulli. 9 mars 2015, nr. 4610, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335243264]
53. UÇI, Alfred. Si hyri Dante Aligieri në Shqipëri?. Shekulli. 23 mars 2015, nr. 4624, f. 16-17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335238656]
54. UÇI, Alfred. Universi i Komedisë Hyjnore. Shekulli. 29 mars 2015, nr. 4630, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335239168]
55. UÇI, Alfred. Rruga e ngadhënjimit të poezisë të Dantes. Shekulli. 6 prill 2015, nr. 4638, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335237120]
56. UÇI, Alfred. Poezia e Dantes në kërkim të vetvetes. Shekulli. 12 prill 2015, nr. 4644, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335237376]
57. UÇI, Alfred. Sekretet e poezisë së Dantes. Shekulli. 19 prill 2015, nr. 4651, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335237632]
58. UÇI, Alfred. Kthesa e parë e kalimit të letërsisë evropiane, nga mesjeta në kohët e reja : profesori prezanton esenë për konkluzionet mbi novatorizmin e veprës "Komedia Hyjnore" e Dante Alighierit. Shekulli. 20 prill 2015, nr. 4652, f. 18-19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335237888]
59. UÇI, Alfred. Paradigma të ndërgjegjes bashkëkohore : esse. Shekulli. 26 prill 2015, nr. 4658, f. 16-17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335238144]
60. UÇI, Alfred. Rreth një skeme vulgare të historisë së letërsisë shqipe : polemikë e strukturuar për të treguar letërsinë moderne shqipe dhe etapat e saj, marrë shkas nga shkrimi i Ardian Marashit rreth kësaj teme. Gazeta shqiptare. 20 prill 2014, nr. 6330, f. 16-18. [COBISS.AL-ID 335221504]
61. UÇI, Alfred. Kush është Hamleti?. Gazeta shqiptare. 15 qershor 2014, nr. 6386, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335233536]
62. UÇI, Alfred. De Rada, lidhja me Rilindasit dhe letrat e dashurisë : një amalgamë dokumentesh, që janë gjetur nga esteti i njohur dhe që hedhin dritë për këtë personalitet të shquar të kulturës kombëtare. Gazeta shqiptare. 3 gusht 2014, nr. 6435, f. 14-15, 20. [COBISS.AL-ID 335233792]
63. UÇI, Alfred. Historia e panjohur e tragjedisë "Timoni i Athinës" të Shekspirit : me rastin e 450 vjetorit të lindjes së dramaturgut të madh. Tragjedia e harruar nga regjisorët shqiptarë, përkthyer nga Vedat Kokona. Shqiptarja.com. 4 maj 2014, nr. 18, f. 22-23. [COBISS.AL-ID 335234304]
64. UÇI, Alfred. Jeronim De Rada : lëvrues i estetikës teorike. Telegraf : e përditshme e pavarur. 7 prill 2014, nr. 78, f. 24-25. [COBISS.AL-ID 335233024]
65. UÇI, Alfred. Drejt një estetike integrale : Migjeni, 75-vjetori i vdekjes së poetit. Dita. 25 gusht 2013, nr. 294, f. 17. [COBISS.AL-ID 335220736]
66. UÇI, Alfred. Tri paralele midis Kierkegardit dhe Migjenit : filozofia e letërsisë. Gazeta shqiptare. 5 maj 2013, nr. 5988, f. 24-25. [COBISS.AL-ID 335219968]
67. UÇI, Alfred. Tri paralele midis Kierkegardit dhe Migjenit : filozofia e letërsisë. Gazeta shqiptare. 12 maj 2013, nr. 5995, f. 22-23, 27. [COBISS.AL-ID 335219712]
68. UÇI, Alfred. A ka "shkollë letrare migjeniane?". Shekulli. 21 nëntor 2013, nr. 4149, f. 19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335232768]
69. UÇI, Alfred. Përvoja moderne në gjuhën shqipe : analiza e veprës letrare të Migjenit. Shekulli. 21 nëntor 2013, nr. 4149, f. 19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335221760]
70. UÇI, Alfred. " Shkëndija" dhe profanizimi. Telegraf : e përditshme e pavarur. 26 gusht 2013, nr. 203, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335220992]
71. UÇI, Alfred. Skicë-platformë për reformimin, riorganizimin dhe modernizimin e Akademisë së Shkencave. Telegraf : e përditshme e pavarur. 30 gusht 2013, nr. 207, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335221248]
72. UÇI, Alfred. Për martirin Petro Nini Luarasi. Gazeta shqiptare. 29 janar 2012, nr. 5333, f. 24-25. [COBISS.AL-ID 335229184]
73. UÇI, Alfred. Filozofia iluministe e T.A.Kavaliotit : konferenca shkencore "Leximet e iluminismit në Europën Lindore". Gazeta shqiptare. 23 dhjetor 2012, nr. 5861, f. 16. [COBISS.AL-ID 335219200]
74. UÇI, Alfred (i intervistuar). Shpirt i trazuar : homazh i dhimbshëm për ish-studentin tim, Ardian Klosi : atë e vranë!. Telegraf : e përditshme e pavarur. 4 maj 2012, nr. 102, f. 16. [COBISS.AL-ID 335211008]
75. UÇI, Alfred. " Pasaporta" e Shekspirit në botën shqiptare. Fan S. Noli & Shekspiri : studimi : paralelizmat interesante historiko - kulturore, që projektojnë tragjeditë e Shekspirit në jetën dhe historinë e Shqipërisë. Telegraf : e përditshme e pavarur. 8 qershor 2012, nr. 131, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335217920]
76. UÇI, Alfred. Vit i madh rilindës : 140 vjetori i Unitetit shtetëror të Italisë dhe 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Telegraf : e përditshme e pavarur. 28 korrik 2012, nr. 175, f. 10. [COBISS.AL-ID 335218432]
77. UÇI, Alfred. E vërteta e takimit të intelektualëve me Ramiz Alinë. Telegraf : e përditshme e pavarur. 16 gusht 2012, nr. 187, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335218176]
78. UÇI, Alfred. E vërteta bën fenë dhe jo feja të vërtetën : reflektim mbi rolin e fesë ortodokse si instrument për të kthyer shqiptarët në grekë. Telegraf : e përditshme e pavarur. 28 shtator 2012, nr. 235, f. 21. [COBISS.AL-ID 335218688]
79. UÇI, Alfred. Të panjohurat rreth Petro Nini Luarasit në 100 -vjetorin e vdekjes. Gazeta shqiptare. 7 gusht 2011, nr. 5363, f. 16-17. [COBISS.AL-ID 335227904]
80. UÇI, Alfred. Leximet e Migjenit ekspresionizëm apo realizëm ekspresiv? : 100 vjetori i lindjes. Gazeta shqiptare. 9 tetor 2011, nr. 5426, f. 21-23. [COBISS.AL-ID 335229952]
81. UÇI, Alfred. Petro N. Luarasi mendimtar dhe martir i rilindjes sonë kombëtare : në prag të 100 vjetorit të vdekjes. Republika : organ i Partisë Republikane Shqiptare. 9 gusht 2011, nr. 186, f. 16. [COBISS.AL-ID 335227648]
82. UÇI, Alfred. Kush vdes në këmbë : 100-vjetori i helmimit nga grekërit të Petro Nini Luarasit. Telegraf : e përditshme e pavarur. 8 korrik 2011, nr. 158, f. 10. [COBISS.AL-ID 335228160]
83. UÇI, Alfred. Çarja migjeniane në letërsinë ekzistenciale : afërsia e poetit tonë me Shopenhaurin, Niçen dhe Kierkegardin. Telegraf : e përditshme e pavarur. 27 korrik 2011, nr. 177, f. 10. [COBISS.AL-ID 335228672]
84. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi, mendimtari martir i Rilindjes Kombëtare : sot mbushen 100 vjet nga vdekja e atdhetarit të madh të helmuar nga grekët. Telegraf : e përditshme e pavarur. 17 gusht 2011, nr. 197, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335228416]
85. UÇI, Alfred. Bota e femrës, erosi dhe seksi në veprën e Migjenit : në 100 vjetorin e lindjes së poetit, botohet libri "Migjeni, fryma moderne në letërsinë shqipe". Telegraf : e përditshme e pavarur. 10 tetor 2011, nr. 246, f. 24-25. [COBISS.AL-ID 335231744]
86. UÇI, Alfred. Raisa Gorbaçova, "Kralica" e Rusisë : kujtimet, akademik Alfred Uçi zbardh kujtimet për ish-shoqen e kursit në Fakultetin Filozofik të Moskës. Telegraf : e përditshme e pavarur. 1 dhjetor 2011, nr. 290, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335228928]
87. UÇI, Alfred. Para Migjenit, shumëkush s'e ka ditur ç'është poezia moderne : me rastin e 99-vjetorit të lindjes. Panorama. 13 tetor 2010, nr. 2875, f. 20. [COBISS.AL-ID 335223296]
88. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi dhe Kazanxaqi : në prag të 100-vjetorit të vdekjes së Petro Nini Luarasit, përqasje me romanin e Niko Kazanzaqi-t, "Krishti kryqëzohet përsëri". Telegraf : e përditshme e pavarur. 28 tetor 2010, nr. 255, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335223040]
89. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi dhe Kazanxaqi : në prag të 100-vjetorit të vdekjes së Petro Nini Luarasit, përqasje me romanin e Niko Kazanzaqi-t, "Krishti kryqëzohet përsëri". Telegraf : e përditshme e pavarur. 29 tetor 2010, nr. 256, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335226880]
90. UÇI, Alfred. Dritëro Agolli kundër realizmit socialist : studiuesi Alfred Uçi rreth veprës "Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo". Telegraf : e përditshme e pavarur. 14 dhjetor 2010, nr. 293, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335227392]
91. UÇI, Alfred. Arti nuk ka origjinë. Albania. 5 prill 2009, nr. 13, f. 18. [COBISS.AL-ID 335222272]
92. UÇI, Alfred. Krijimtaria e Moikom Zeqos dhe postmodernizmi shqiptar. Republika : organ i Partisë Republikane Shqiptare. 25 shkurt 2009, nr. 45, f. 18. [COBISS.AL-ID 335222016]
93. UÇI, Alfred. E vërteta e "Udhëtarit" : romani i shkrimtarit Sabri Godo. Shekulli. 15 nëntor 2009, nr. 2792, f. 21. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335222784]
94. UÇI, Alfred. Çarja migjeniane në letërsinë ekzistenciale : me rastin e 70-vjetorit të vdekjes. Albania. 21 gusht 2008, nr. 198, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335209472]
95. UÇI, Alfred. Kultura okulte : paradigma të ndërgjegjes bashkëkohore. Gazeta shqiptare. 15 qershor 2008, nr. 4253, f. 6. [COBISS.AL-ID 335205376]
96. UÇI, Alfred. Kur politika shkel interesat kombëtare, humbës janë të gjithë shqiptarët. Albania. 1 maj 2007, nr. 97, f. 6-7. [COBISS.AL-ID 335189760]
97. UÇI, Alfred. Rumiu, "Renesansa" europiane dhe Rilindja Kombëtare. Albania. 25 dhjetor 2007, nr. 300, f. 21. [COBISS.AL-ID 335204608]
98. UÇI, Alfred. Rumiu (Mevlana) dhe Rilindja : letërsia shqipe. Perla : revistë shkencore - kulturore. 2007, nr. 4, f. 64-68. ISSN 2410-762X. [COBISS.AL-ID 335203840]
99. UÇI, Alfred. Një dashuri eterne : etra të nobelistit Jorgo Seferisi nga Korça : ese. Shqip : e përditshme, e pavarur. 4 korrik 2007, nr. 180, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335202304]
100. UÇI, Alfred. Estetika brenda rrëfimit kutelian. Shqip : e përditshme, e pavarur. 25 gusht 2007, nr. 231, f. 44-45. [COBISS.AL-ID 335203072]
101. UÇI, Alfred. Poezia e madhe është e paparashikueshme : rreth fenomenit krijues të Xhevahir Spahiut, të cilin Robert Elsie e ka quajtur ndryshe si "zë i mbijetesës". Shqip : e përditshme, e pavarur. 8 tetor 2007, nr. 276, f. 28-29. [COBISS.AL-ID 335204096]
102. UÇI, Alfred. Kaosi terminologjik në fushën e kulturës estetiko-artistike. Tirana observer : e përditshme, e pavarur. 19 dhjetor 2007, nr. 298, f. 8-9. [COBISS.AL-ID 335205120]
103. UÇI, Alfred. Faik Konica - ekscentriku. ABC.... : gazetë e përjavshme kulturore artistike, letrare, shoqërore. 21 janar 2006, nr. 2, f. 2. [COBISS.AL-ID 335186432]
104. UÇI, Alfred. Faik Konica : ekscentriku. ABC.... : gazetë e përjavshme kulturore artistike, letrare, shoqërore. 21 janar 2006, nr. 7, f. 2. [COBISS.AL-ID 335169792]
105. UÇI, Alfred. Universi estetik i Antikitetit dhe kriza e idealit estetik. ABC.... : gazetë e përjavshme kulturore artistike, letrare, shoqërore. 22 prill 2006, nr. 20, f. 2-3, 8. [COBISS.AL-ID 335171072]
106. UÇI, Alfred. Meditim i trishtë për Vathin. Koha jonë. 8 shkurt 2006, nr. 36, f. 14. [COBISS.AL-ID 335170304]
107. UÇI, Alfred. Një libër që sjell risi në poezinë tonë moderne : Petraq Risto, "Lojë shahu në shekullin XXI". Koha jonë. 13 mars 2006, nr. 68, f. 20. [COBISS.AL-ID 335187968]
108. UÇI, Alfred. Një kujdes human për ata që s'i kemi e që i kemi... : ekziston një trashëgimi e madhe veprash të shkrimtarëve që nuk është mbledhur dhe sistemuar. Koha jonë. 12 prill 2006, nr. 78, f. 14. [COBISS.AL-ID 335189504]
109. UÇI, Alfred. Pse mbijetoi krijimtaria letrare e Dritëro Agollit? : në 75 vjetorin e lindjes. Metropol. 26 nëntor 2006, nr. 879, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335172096]
110. UÇI, Alfred. Një monografi mbi vlerat e folklorit mbarëkombëtar : rreth monografisë "Poetika e krahasimit" të Ymer Nezirit, Instituti Albanologjik i Prishtinës. Politika & shoqëria : P & S. 2006, nr. 1, f. 107-108. [COBISS.AL-ID 335201792]
111. UÇI, Alfred. Dritëro Agolli në dialog me kohën, me jetën. Shqip : e përditshme, e pavarur. 14 tetor 2006, nr. 215, f. 42-43. [COBISS.AL-ID 335171584]
112. UÇI, Alfred. Udhëve të poezisë shqipe : Ali Aliu, "Shtegtim metafore: shkrime kritike për poezinë shqipe". Shqip : e përditshme, e pavarur. 23 tetor 2006, nr. 224, f. 28. [COBISS.AL-ID 335171840]
113. UÇI, Alfred. Udhëve të poezisë shqipe : Ali Aliu, "Shtegtim metafore: shkrime kritike për poezinë shqipe". Universi shqiptar i librit = : e përdymuajshme: informacion, opinione, letërsi, probleme. 2006, nr. 1, f. 30-32. ISSN 2219-8873. [COBISS.AL-ID 335172352]
114. UÇI, Alfred. Filozofia universale e "donkishotizmit" : romani i Servantesit "Don Kishoti", te dukuria e donkishotizmit. Korrieri. 2 mars 2005, nr. 49, f. 13-15. [COBISS.AL-ID 335169024]
115. UÇI, Alfred. Libër i çuditshëm Don Kishoti i Servantes-it. Mehr Licht! : revistë letrare e përkatërmuajshme. tetor 2005, nr. 26, f. 198-204. [COBISS.AL-ID 335169280]
116. UÇI, Alfred. Ne ministrat e vitit '90 kërkuam rrëzimin e qeverisë "Çarçani" : protesta e ministrave në '90. Panorama. 17 dhjetor 2005, nr. 348, f. 22-23. [COBISS.AL-ID 335169536]
117. UÇI, Alfred. Gjuha në ndryshim apo në aventurë?!. Albania. 28 janar 2004, nr. 17, f. 20. [COBISS.AL-ID 335161088]
118. UÇI, Alfred. Si dhe çfarë duhet lexuar... : anketa për leximin. Albania. 22 prill 2004, nr. 90, f. 20-21. [COBISS.AL-ID 335163392]
119. UÇI, Alfred. Amatorët nuk e ndreqin dot historinë : rivlerësimi i gjërave kërkon vëmendje, dije dhe jo emocion. Ballkan : e përditshme kombëtare. 16 tetor 2004, nr. 244, f. 18. [COBISS.AL-ID 335167232]
120. UÇI, Alfred. Historia e estetikës së lashtësisë : një mësim i madh. Drita. 14 nëntor 2004, f. 3, 7. [COBISS.AL-ID 335167744]
121. UÇI, Alfred. Moisiu: pse më quajtën komunist i rrezikshëm : aktori në letrat dhe shënimet e tij. Panorama. 5 mars 2004, nr. 510, f. 19. [COBISS.AL-ID 335161856]
122. UÇI, Alfred. Dekarti dhe filozofia e T.A.Kavaliotit : ese. Panorama. 18 shtator 2004, nr. 708, f. 8. [COBISS.AL-ID 335163904]
123. UÇI, Alfred. Skicë - platformë për reformimin, riorganizimin dhe modernizimin e Akademisë së Shkencave. Albania. 3 qershor 2003, nr. 1428, f. 8-10. [COBISS.AL-ID 335153664]
124. UÇI, Alfred. Të demokratizohet Akademia e Shkencave. Shekulli. 18 maj 2003, nr. 135, f. 16. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335153152]
125. UÇI, Alfred. Mbi strukturën e Akademisë së Shkencave. Shekulli. 1 qershor 2003, nr. 149, f. 1, 15. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335153408]
126. UÇI, Alfred. A ka "maja" në letërsinë e artet e sotme : esse. Tema : e përjavshme, politiko-kulturore. 29-30 qershor 2003, nr. 890, f. 4-6. [COBISS.AL-ID 335159552]
127. UÇI, Alfred. Dostojevski, në treg me Djajtë e Idiotin : shkrimi shoqëron botimin e serisë të veprave të zgjedhura të Dostojevskit, përkthyer nga Jorgji Doksani. Gazeta shqiptare. 7 shtator 2000, nr. 1662, f. 12-13. [COBISS.AL-ID 335146240]
128. UÇI, Alfred. Për një filozofi shprese : esse mbi zhvillimet social - filozofike në subjektin shqiptar. Shekulli. 4 janar 2000, nr. 1, f. 17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335145728]
129. UÇI, Alfred. Diktatura vendoset edhe me shumicë parlamentare : analizë social - politike e dukurisë. Shekulli. 9 shkurt 2000, nr. 37, f. 13. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335145984]
130. UÇI, Alfred. Libri që do të hyjë në fondin e letërsisë botërore : mbi romanin "Arka e djallit" të Dritëro Agollit. Devolli : gazetë e përdyjavëshme, atdhetare-kulturore. 2 mars 1999, nr. 12, f. 5, 7. [COBISS.AL-ID 335141376]
131. UÇI, Alfred. Rreth raportit midis artit e filozofisë. Drita. prill 1999, nr. 25, f. 3, 6-7. [COBISS.AL-ID 335140352]
132. UÇI, Alfred. Rreth ekspozitës së "socializmit" : a u bënë shkrimtarët e artistët shqiptarë përfaqësues të denjë e fanatikë të realizmit socialist. Koha jonë. 8 gusht 1999, nr. 185, f. 24-25. [COBISS.AL-ID 335143168]
133. UÇI, Alfred. Akademia e Shkencave të çlirohet nga ndikimi i politikës dhe i klaneve. Shekulli. 11 prill 1999, nr. 91, f. 16-17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335140608]
134. UÇI, Alfred. Raisa-Kralica : ish-shoku i kursit tregon për Raisa Gorbaçovin. Shekulli. 23 shtator 1999, nr. 257, f. 17. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 335143424]
135. UÇI, Alfred. E majta, qendra dhe e djathta e sotme. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 19 shkurt 1998, nr. 39, f. 9, 11. [COBISS.AL-ID 335129344]
136. UÇI, Alfred. Partitë politike dhe klanet. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 24 maj 1998, nr. 119, f. 7. [COBISS.AL-ID 335130112]
137. UÇI, Alfred. Vdekja e dyfishtë. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 6 nëntor 1998, nr. 157, f. 13. [COBISS.AL-ID 335143936]
138. UÇI, Alfred. Pajtimi Kombëtar pozita-opozita. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 9 nëntor 1997, nr. 548, f. 8. [COBISS.AL-ID 335132160]
139. UÇI, Alfred. Kultura drejt shek. XXI. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 30 nëntor 1997, nr. 566, f. 8. [COBISS.AL-ID 335131648]
140. UÇI, Alfred. Dostojevski : "uverturë" e Ekzistencializmit. Drita. tetor 1996, nr. 3, f. 12. [COBISS.AL-ID 335130624]
141. UÇI, Alfred. Prometeu dhe Hamleti. M M : revistë mikste teorike dhe letrare. dhjetor 1996, nr. 5, f. 299 - 313. [COBISS.AL-ID 335139328]
142. UÇI, Alfred. Fan Noli midis Shekspirit dhe L. Tolstoit. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 20 dhjetor 1996, nr. 299, f. 8. [COBISS.AL-ID 335132672]
143. UÇI, Alfred. Përulje para shqiptarit të madh : [Faik Konica]. Drita. prill 1995, nr. 30, f. 11. [COBISS.AL-ID 335140096]

1.22 Intervistë

144. UÇI, Alfred (i intervistuar). 23 qershori, një nyje e rëndësishme e historisë tonë. Telegraf : e përditshme e pavarur. 2 korrik 2013, nr. 151, f. 4-5. [COBISS.AL-ID 335220224]
145. UÇI, Alfred (i intervistuar). Është domosdoshmëri reformimi i sistemit politik. Telegraf : e përditshme e pavarur. 3 korrik 2013, nr. 152, f. 6-7. [COBISS.AL-ID 335220480]
146. UÇI, Alfred (i intervistuar). Godo bëri kushtetutën, por mbeti në letër : flasin studiuesit në mbrëmjen përkujtimore që u bë për njëvjetorin e largimit nga jeta të Sabri Godos. Shqiptarja.com. 6 dhjetor 2012, nr. 289, f. 21. [COBISS.AL-ID 335218944]
147. UÇI, Alfred (i intervistuar). Dy kolonjarët e mëdhenj, miq me njëri-tjetrin : ja si shprehet për ta akademiku : marrëdhënia e Fan S. Nolit dhe Petro Nini Luarasit. Telegraf : e përditshme e pavarur. 13 janar 2012, nr. 9, f. 10-11. [COBISS.AL-ID 335232000]
148. UÇI, Alfred (i intervistuar). Teatri Kombëtar ose "ëndrra e një nate vere" : prof. Alfred Uçi i bashkohet shqetësimit qytetar për rrezikun që i kanoset godinës së Teatrit Kombëtar. Telegraf : e përditshme e pavarur. 30 prill 2012, nr. 99, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335211776]
149. UÇI, Alfred (i intervistuar). Ndërsa artistët sfiliteshin në skenë, partia-shtet luante teatër me teatrin : flet akademiku, "nuni" që i ndërroi emrin teatrit, nga popullor në kombëtar. Telegraf : e përditshme e pavarur. 1 maj 2012, nr. 100, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335210496]
150. UÇI, Alfred (i intervistuar). Teksti i Himnit Kombëtar duhet ndërruar urgjentisht. Sot : botim i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 28 tetor 2011, f. 12. [COBISS.AL-ID 335209984]
151. UÇI, Alfred (i intervistuar). Pse u mora me Kalorësin e Fytyrës së Vrerosur. Telegraf : e përditshme e pavarur. 13 dhjetor 2010, nr. 292, f. 18-19. [COBISS.AL-ID 335227136]
152. UÇI, Alfred (i intervistuar). Alfred Uçi, pse e djathta është e majtë dhe e majta e djathtë : shtatë krijimet më të rëndësishme të 50 viteve punë, kriza e sotme globale dhe qëndrimi ndaj saj. Përse kam heshtur në debatet e rëndësishme. Telegraf : e përditshme e pavarur. 17 shtator 2009, nr. 1170, f. 14-15. [COBISS.AL-ID 335222528]
153. UÇI, Alfred (i intervistuar). Ekselenca Shqiptare 2007 : çmimi europian për kulturën dhe shkencën shqiptare. Albania. qershor 2007, nr. 124, f. 20. [COBISS.AL-ID 335202048]
154. UÇI, Alfred (i intervistuar). Diktatura na dëmtoi estetikën. Standard. 15 gusht 2007, nr. 606, f. 16-17. [COBISS.AL-ID 335202816]
155. UÇI, Alfred (i intervistuar). Kulti i simpatisë : mund ta manipulojë të vërtetën. Shqip : e përditshme, e pavarur. 18 nëntor 2007, nr. 316, f. 42-43. [COBISS.AL-ID 335204352]
156. UÇI, Alfred (i intervistuar). Ja ç' ndodh me kulturën e sotme : intervistë me studiuesin dhe akademikun. Telegraf : e përditshme e pavarur. 16 gusht 2007, nr. 486, f. 10. [COBISS.AL-ID 335203584]
157. UÇI, Alfred (i intervistuar). Reforma në Akademinë e Shkencave s' bëhet me të paaftë. Ballkan : e përditshme kombëtare. 21 maj 2005, nr. 105, f. 21. [COBISS.AL-ID 335185408]
158. UÇI, Alfred (i intervistuar). Akademia të hapë kangjellat për brezin e ri. Koha jonë. 29 dhjetor 2005, nr. 359, f. 5. [COBISS.AL-ID 335186176]
159. UÇI, Alfred (i intervistuar). Një kolanë filozofike : një zë studiuesi në lëmin e botimeve. Dita. 6 nëntor 2001, nr. 275, f. 17. [COBISS.AL-ID 335148032]


MONOGRAFI DHE VEPRA TË TJERA TË PLOTA


2.01 Monografi shkencore

160. UÇI, Alfred, MYRTOLLARI, Eni (redaktor). Ese dhe etyde filozofiko-estetike. Tiranë: Dituria, 2015. 452 f. ISBN 978-9928-428-0-35. [COBISS.AL-ID 334616064]
161. UÇI, Alfred, VELIANJ, Albana (redaktor). Jani Vreto dhe rilindja kombëtare. Tiranë: Akademia e Shkencave, 2015. 450 f. ISBN 978-99956-10-86-9. [COBISS.AL-ID 1537927408]
162. UÇI, Alfred. Da un secolo all'altro : cento anni di storia d'Albania visti con gli occhi di un protagonista. Cosenza: Edizioni Orizzonti Meridionali, 2012. 215 f., me il. Collana "Istituto Mezzogiorno e Mediterraneo", No.11. ISBN 978-8897-687-1-77. [COBISS.AL-ID 334617088]
163. UÇI, Alfred. Universi estetik. V.3, Bota moderne. Tiranë: Akademia e Shkencave, 2007. 602 f., me il. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. ISBN 978-99943-909-7-7. [COBISS.AL-ID 1536869616]
164. UÇI, Alfred. Universi estetik. Vëll. 2, Mesjeta. Renesansa. Klasicizmi. Tiranë: Akademia e Shkencave, 2005. 407 f., me il. ISBN 99943-763-8-1. [COBISS.AL-ID 333427200]
165. UÇI, Alfred. Universi estetik i antikitetit greko-romak. Tiranë: "Dita 2000", 2003. 413 f., me il. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. ISBN 99927-901-8-0. [COBISS.AL-ID 1536616688]
166. UÇI, Alfred. Estetika e groteskut në folklorin dhe letërsinë shqipe. Libri.3. [Tiranë]: [Mësonjëtorja e parë], [2001]. 151 f. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. Instituti i Kulturës Popullore. ISBN 99927-46-42-4. [COBISS.AL-ID 1536488688]
167. UÇI, Alfred. Estetika e groteskut. Libri.1, Teoria dhe historia. [Tiranë]: [Mësonjëtorja e parë], [2001]. 200 f. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. Instituti i Kulturës Popullore. ISBN 99927-46-40-8. [COBISS.AL-ID 1536488176]
168. UÇI, Alfred. Grotesku në historinë e letërsisë botërore. Libri.2. [Tiranë]: [Mësonjëtorja e parë], [2001]. 108 f. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. Instituti i Kulturës Popullore. ISBN 99927-46-41-6. [COBISS.AL-ID 1536488432]
169. UÇI, Alfred. Grotesku në letërsinë shqipe. Libri.4. [Tiranë]: [Mësonjëtorja e parë], [2001]. 250 f. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. Instituti i Kulturës Popullore. ISBN 99927-46-43-2. [COBISS.AL-ID 1536488944]

2.02 Monografi profesionale

170. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi : mendimtari martir i Rilindjes Kombëtare : 1865-1911 : jetëshkrimi, studime, vepra. Tiranë: Toena, 2012. 379 f., me il. ISBN 978-99943-1-819-3. [COBISS.AL-ID 2048372016]
171. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi, mendimtar martir i Rilindjes Kombëtare : 1865 -1911 : jetëshkrimi, studime, vepra. Tiranë: Toena, 2012. 379 f., me foto. [COBISS.AL-ID 335131136]
172. UÇI, Alfred. Petro Nini Luarasi : mendimtari martir i Rilindjes Kombëtare : 1865-1911 : jetëshkrimi, studime, vepra. Tiranë: SHBLU, 2011. 376 f., me il. ISBN 978-99927-0-597-1. [COBISS.AL-ID 2048044080]
173. UÇI, Alfred, ZENDELI, Halil (redaktor). Pesë të mëdhenjtë e letërsisë shqipe në optikën e një rileximi : N.Frashëri, Gj.Fishta, F.Konica, M.Kuteli, Migjeni. Shkup: Vatra, 2003. 249 f. Biblioteka Kritikë letrare. ISBN 9989-665-37-0. [COBISS.AL-ID 1536626672]
174. UÇI, Alfred. Barra tragjike e heronjve të letërsisë. V.3 : eseistikë kritiko-letrare. Tiranë: Mësonjëtorja e parë, 2001. 292 f. Eseistikë, III. ISBN 99927-46-34-3. [COBISS.AL-ID 1536487664]
175. UÇI, Alfred. Paradigma të ndërgjegjes shoqërore bashkëkohore. V.2 : eseistikë filozofike e politike. Tiranë: Mësonjëtorja e parë, 2001. 258 f. Eseistikë, II. ISBN 99927-46-33-5. [COBISS.AL-ID 1536489712]
176. UÇI, Alfred. Prometeu dhe Hamleti. V.1 : eseistikë estetike. Tiranë: Mësonjëtorja e parë, 2001. 284 f. Eseistikë, I. ISBN 99927-46-23-8. [COBISS.AL-ID 1536489968]
177. UÇI, Alfred. Grotesku kadarean : sprovë estetike për analizë stilistike. Tiranë: Onufri, 1999. 168 f. Kadare në fokusin e studiuesve, 1. ISBN 99927-30-46-3. [COBISS.AL-ID 1536489456]
178. UÇI, Alfred. Shekspiri në botën shqiptare : (ese kritiko - letrar). Shkup: Vatra, 1999. 163 f., me il. ISBN 9989-665-24-9. [COBISS.AL-ID 32929290]
179. UÇI, Alfred, UÇI, Rozeta (redaktor). Ferr-parajsa danteske : komedia hyjnore. Tiranë: Argeta-LMG, 1998. 203 f., 19 fl. me il. 1fl. portret. ISBN 9992-762-70-5. [COBISS.AL-ID 1536489200]
180. UÇI, Alfred. Dostojevski në kohën tonë : (shënime kritiko-letrare). Tiranë: Argeta LMG, 1997. 210 f., 1 fl. foto. [COBISS.AL-ID 1536487920]
181. UÇI, Alfred. Shekspiri në botën shqiptare : koncepti shekspirian i tragjikes. : ese kritiko-letrare. Tiranë: Marin Barleti, 1996. 207 f., me il. [COBISS.AL-ID 1536490224]
182. UÇI, Alfred, KALLULLI, Adriatik (redaktor). Labirintet e modernizimit : kritika e estetikës moderniste. Bot. 2. Tiranë: Naim Frashëri, 1987. 417 f., me il. [COBISS.AL-ID 334630656]
183. UÇI, Alfred, KALLULLI, Adriatik (redaktor). Labirintet e modernizmit : kritika e estetikës moderniste. Bot. i dytë. Tiranë: Naim Frashëri, [1986]. 420 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048554019]
184. UÇI, Alfred. Emancipimi ideologjik e kulturor i popullit : vepër madhështore e partisë dhe e shokut Enver Hoxha : referat. Tiranë: 8 Nëntori, 1985. 21 f. [COBISS.AL-ID 334630144]
185. UÇI, Alfred. Le folklore Albanais entre le passe et le present. Tirana: Comite National Albanais D'Etudes Balkaniques, 1984. 13 f. [COBISS.AL-ID 1538776560]
186. UÇI, Alfred. Epika heroike dhe vendi i saj në folklorin shqiptar : referat. Tiranë: Simpoziumi Epika Heroike Shqiptare, 1983. 23 f. [COBISS.AL-ID 335138304]
187. UÇI, Alfred, HAMITI, Sabri (redaktor), ALIU, Ali (redaktor). Probleme të estetikës. Prishtinë: Rilindja, 1980. 443 f. Biblioteka Hejza. [COBISS.AL-ID 63730442]
188. ALFRED L., Lorenz, UÇI, Alfred. Sonne über Albanien : Beitrage zur albanischen Folklore. Hamburg: Deutsch-Albanische Freundschaftsgesellschaft, 1980. 124 f., me il. Information aus und über Albanien, Bd. 3. [COBISS.AL-ID 335108608]
189. UÇI, Alfred. Labirintet e modernizimit : kritika e estetikës moderniste. Tiranë: Naim Frashëri, 1979. 392 f., me il. [COBISS.AL-ID 334631424]
190. UÇI, Alfred. Labirintet e modernizimit : kritika e estetikës moderniste. Tiranë: Naim Frashëri, 1978. 392 f., me il. [COBISS.AL-ID 334630912]
191. UÇI, Alfred. Labirintet e modernizmit : kritika e estetikës moderniste. Tiranë: Shtëpia Botuese Naim Frashëri, 1978. 392 f., me il. [COBISS.AL-ID 1557592544]
192. UÇI, Alfred. Lidhja shqiptare e Prizrenit si faktor kulturor në Rilindjen Kombëtare : referat. Tiranë: Konferenca Kombëtare, 1978. 30 f. [COBISS.AL-ID 335138816]
193. UÇI, Alfred. La ligue Albanaise de Prizren et son facteur culturel dans la renaissance nationale. Tiranë: s. n, 1978. 31 f. [COBISS.AL-ID 335120128]
194. UÇI, Alfred. Vendi i artit popullor në kulturën artistike socialiste. Tiranë: Naim Frashëri, 1976. 51 f. [COBISS.AL-ID 1538660080]
195. UÇI, Alfred, OSTRENI, Jeton (redaktor). Jani Vreto. Tiranë: Naim Frashëri, 1969. 32 f. [COBISS.AL-ID 2048081455]
196. UÇI, Alfred. Revolucioni tekniko-shkencor dhe ngushtimi i dallimeve esenciale midis punës fizike dhe mendore : kumtesë. Tiranë: Konferenca kombëtare e studimeve shoqërore, 1969. 30 f. [COBISS.AL-ID 335128576]
197. UÇI, Alfred, OSTRENI, Jeton (redaktor). Jani Vreto. Tiranë: Naim Frashëri, 1965. 140 f. [COBISS.AL-ID 2048383793]

2.03 Tekst mësimor universitar, i arsimit të lartë ose i shkollës së lartë, i recensuar

198. UÇI, Alfred. Migjeni-fryma moderne në letërsinë shqipe : estetika migjeniane. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2013. 608 f. ISBN 978-99956-10-58-6. [COBISS.AL-ID 1537773552]
199. UÇI, Alfred. Migjeni-fryma moderne në letërsinë shqipe : estetika migjeniane. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2013. 608 f., me il. ISBN 978-99956-10-58-6. [COBISS.AL-ID 337313024]
200. UÇI, Alfred. Estetika metateorike mbi artin : klasika apo nonklasika?. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2008. 483 f., me il. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. ISBN 978-99956-10-24-1. [COBISS.AL-ID 1537551088]
201. UÇI, Alfred. Estetika e folklorit. Tiranë: Akademia e Shkencave, 2007. 418 f. Akademia e Shkencave e Shqipërisë. ISBN 978-99943-909-8-4. [COBISS.AL-ID 1536869872]
202. UÇI, Alfred. Estetika. Tiranë: Universiteti i Tiranës Enver Hoxha, 1986. 330 f. [COBISS.AL-ID 1063725]
203. ÇAMI, Foto, UÇI, Alfred. Materializmi dialektik e historik. V.1. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1983. 414 f. Univ. i Tiranës, Fak. i Shken. Politike dhe Juridike. [COBISS.AL-ID 1560012768]
204. UÇI, Alfred. Materializmi dialektik dhe historik. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1974. 663 f. [COBISS.AL-ID 333724160]
205. POPA, Agim, UÇI, Alfred. Materializmi dialektik e historik. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1974. 663 f. [COBISS.AL-ID 334629888]
206. UÇI, Alfred, POPA, Agim. Materializmi dialektik dhe historik. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1971. 651 f. [COBISS.AL-ID 1558318560]
207. POPA, Agim, UÇI, Alfred. Materializmi dialektik : maket. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1970. 306 f. [COBISS.AL-ID 334615552]
208. UÇI, Alfred. Aleanca e klasës punëtore me fshatarësinë punonjëse baza shoqërore e rendit tonë të demokracisë popullore. Tiranë: Mihal Duri, 1959. 59 f. [COBISS.AL-ID 1559069408]

2.04 Tekst mësimor për shkollat fillore, të mesme ose tekste të tjera mësimore të recensuara

209. XHOLI, Zija, UÇI, Alfred. Njohuri të Marksizëm-Leninizmit : për shkollat e mesme. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1976. 183 f. [COBISS.AL-ID 335119360]
210. UÇI, Alfred. Njohuri të Marksizëm-Leninizmit : për shkollat e mesme. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1973. 248 f. [COBISS.AL-ID 333723904]


AUTORËSIA DYTËSORE


Redaktor

211. KABO, Përparim. Antropologjia e artit. Tiranë: Onufri, cop. 2020. Vol. 1: XXXVIII, f. 721, [24], me il., Vol. 2: IX, f. 812, [32], me il. ISBN 978-9928-313-36-2, ISBN 978-9928-313-37-9. [COBISS.AL-ID 334686464]
212. Culture populaire albanaise. 9. Tirana: Académie des Sciences de la RPS d'Albanie, 1989. 186 f., me il. [COBISS.AL-ID 338663936]
213. Culture populaire albanaise. 8. Tirana: Académie des Sciences de la RPS d'Albanie, 1988. 249 f., me il. [COBISS.AL-ID 338662400]
214. UÇI, Alfred (redaktor). Çështje të folklorit shqiptar. V.2, Epika heroike shqiptare : simpozium, 20-22 tetor 1983. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 1987. 471 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048825903]
215. UÇI, Alfred (redaktor). Çështje të folklorit shqiptar. V.3, Epika heroike shqiptare : simpozium, 20-22 tetor 1983. Tiranë: Akademia e Shkencave, 1987. 355 f., me il. [COBISS.AL-ID 1538585328]
216. UÇI, Alfred (redaktor). Çështje të folklorit shqiptar. vëll 2, epika heroike shqiptare : simpozium, 20-22 tetor 1983. Tiranë: Akademia e Shkencave, 1986. 471 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048442929]
217. ÇAMI, Foto, UÇI, Alfred (redaktor), XHOLI, Zija (redaktor). Materializmi dialektik e historik. V.1. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1985. 418 f. [COBISS.AL-ID 335119104]
218. ÇAMI, Foto, UÇI, Alfred (redaktor). Materializmi dialektik e historik. V.2. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1983. 586 f. Univ. i Tiranës, Fak. i Shken. Politike dhe Juridike. [COBISS.AL-ID 334615296]
219. UÇI, Alfred (redaktor). Materializmi historik. Tiranë: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politike Juridike, 1981. 495 f. [COBISS.AL-ID 335146496]
220. UÇI, Alfred (redaktor). Materialzmi dialektor : maket. Tiranë: UT Fakulteti i Shkencave Politike Juridike, 1980. 265 f., me il. [COBISS.AL-ID 1537855472]
221. UÇI, Alfred (redaktor). Probleme të zhvillimit të folklorit bashkëkohor. Tiranë: Akademia e Shkencave e RPSSH, Instituti i Kulturës Popullore, 1980. 253 f., me foto. [COBISS.AL-ID 1557437664]

Përkthyes

222. LUNACARSKIJ, Anatolij V. Lenini dhe shkenca e letërsisë. Prishtinë: Rilindja, 1975. 104 f. Biblioteka "Marksizëm-Leninizmi". [COBISS.AL-ID 335113984]
223. PLEKHANOV, Georgîí Valentinovich. Estetika dhe letërsia. Vëll.2 : përmbledhje artikujsh në dy vëllime. Bot. i 2-të. Tiranë: "Naim Frashëri", 1973. 491 f. [COBISS.AL-ID 2048050993]
224. LLUNAÇARSKI, A. V. Estetika dhe letërsia. Vëll. 2. Tiranë: "Naim Frashëri", 1962. 501 f. [COBISS.AL-ID 2048051249]

Përshtatës

225. DE RADA, Jeronim. Parime të estetikës : mendime rreth jetës dhe qëllimeve të saj (ekstrakte). Tiranë: Globus R, 2003. 296 f. ISBN 99927-57-05-1. [COBISS.AL-ID 1554014176]
226. Enver Hoxha në këngët e popullit. Vëll. 1. Tiranë: Akademia e Shkencave e RPSSH, 1985. 504 f., me il. Trashëgimi kulturor i popullit shqiptar. [COBISS.AL-ID 1557088224]
227. Enver Hoxha në këngët e popullit. Vëll. 2. Tiranë: Akademia e Shkencave e RPSS, 1985. 510 f., me il. Trashëgimi kulturor i popullit shqiptar. [COBISS.AL-ID 1557061088]
228. Enver Hoxha në këngët e popullit. Vol. 2. Tiranë: Akademia e Shkencave e RPSSH, Instituti i Kulturës Popullore, 1985. 512 f. [COBISS.AL-ID 334219776]
229. VRETO, Jani. Vepra të zgjedhura. [Tiranë]: Shtëpia Botuese e Librit Politik, [1973]. 355 f., 1 portret. [COBISS.AL-ID 512230105]

Autor i tekstit shtesë

230. ALIU, Ali. Vepra të zgjedhura. Nr.1. Shkup: Serembe, 2005. 443 f. Kolana Vepra të zgjedhura. ISBN 9989-2387-8-2. [COBISS.AL-ID 62074890]
231. ALIU, Ali. Vepra të zgjedhura. Nr.4. Shkup: Serembe, 2005. 427 f. Kolana Vepra të zgjedhura. ISBN 9989-2481-0-9. [COBISS.AL-ID 62385162]
232. DOSTOYEVSKY, Fyodor Mikhailovich. Shënime nga "Shtëpia e të vdekurve" : roman. [Tiranë]: Uegen, [2000]. vëll. 1, XV, XVII, 252 f. ISBN 99927-667-3-5. [COBISS.AL-ID 1537014768]
233. DOSTOYEVSKY, Fyodor. Shënime nga "Shtëpia e të vdekurve" : roman. Bot. 2. Tiranë: Uegen, 2000. XV, XVII, 252 f. Vepra e zgjedhur, I. ISBN 978-9992-766-73-6. [COBISS.AL-ID 1556192736]
234. Probleme të zhvillimit të familjes. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Politik, 1973. 138 f. [COBISS.AL-ID 1560421856]

Recensues

235. SINANI, Shaban, GËZHILLI, Liri (redaktor). Mitologji në eposin e kreshnikëve : studim monografik. Bot. 2. Tiranë: Argeta-LMG, 2006. 375 f. Biblioteka albanologjike. ISBN 99943-30-73-X. [COBISS.AL-ID 1553080544]
236. XHOLI, Zija. Në rrugët e kulturës filozofike : (fragmente dhe portrete). Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2006. 169 f. ISBN 99943-817-6-8. [COBISS.AL-ID 1536823792]


TË PAKLASIFIKUARA

237. UÇI, Alfred, VELIANJ, Albana (redaktor). Jani Vreto dhe Rilindja Kombëtare. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2015. 447f. ISBN 978-99956-10-86-9. [COBISS.AL-ID 333962752]
238. UÇI, Alfred. Filozofia e "Don Kishotizmit". Tiranë: Akademia e Shkencave, 2010. 622 f., me il. ISBN 978-99956-10-37-1. [COBISS.AL-ID 2049089071]
239. UÇI, Alfred. Estetika metateorike mbi artin : klasika apo nonklasika?. Tiranë: Akademia e Shkencave, 2008. 2 vëll. (463; 483 f.), me il. ISBN 978-99956-10-19-7, ISBN 978-99956-10-24-1. [COBISS.AL-ID 1537538800]
240. UÇI, Alfred. Estetika metateorike mbi artin : klasika apo nonklasika?. Vol. 1. Tiranë: Akademia e Shkencave, cop. 2008. Vol. 1: f. 464, me il. ISBN 978-99956-10-19-7. [COBISS.AL-ID 336417536]
241. UÇI, Alfred. Klasika apo nonklasika?. Vëll. 2 : Estetika metateorike e artit. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqiperise, 2008. 484 f., me il. ISBN 978-99956-10-24-1. [COBISS.AL-ID 1552628192]
242. UÇI, Alfred. Filozofia e Teodor Anastas Kavaliotit. Tiranë: Shkenca, 2004. 399 f., me foto. Akademia e shkencave e Shqipërisë. ISBN 99943-614-8-1. [COBISS.AL-ID 512264665]
243. UÇI, Alfred. René Desacartes et la philophie de Teodor Anastas Kavaliotit. Studia albanica. 2004, f. 29-46. ISSN 0585-5047. [COBISS.AL-ID 334209280]
244. UÇI, Alfred. Njeriu ne kufi Kristo Jovani. [Albania]: Golden Press, cop. 1999. 174 f., il. (some col.). [COBISS.AL-ID 1555145184]
245. UÇI, Alfred. Drejt ringjalljes. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 22 korrik 1997, nr. 454, f. 8-9. [COBISS.AL-ID 335130368]
246. UÇI, Alfred, KOKA, Flora (redaktor). Estetika. Vëll. 2. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1989. 443 f. [COBISS.AL-ID 2048557871]
247. UÇI, Alfred, KOKA, Flora (redaktor). Estetika. Vëll. 3. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Universitar, 1989. 330 f. [COBISS.AL-ID 1556729056]
248. UÇI, Alfred, KOKA, Flora (redaktor). Estetika. Vëll. 3. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Universitar, 1989. 331 f. [COBISS.AL-ID 2048223533]
249. UÇI, Alfred. Labirintet e modernizmit = kritika e estetikës moderniste. Bot. 2. Tiranë: "Naim Frashëri", [1987]. 415 f. [COBISS.AL-ID 2048314417]
250. UÇI, Alfred, KALLULLI, Adriatik. Labirintet i modernizmit : kritika e estetikës moderniste. Bot. 2. Tiranë: Naim Frashëri, 1987. 415 f., me il. [COBISS.AL-ID 1556943072]
251. UÇI, Alfred, HIDA, Rexhep (redaktor). Çështje teorike të estetikës dhe të kulturës. Tiranë: "8 Nëntori", [1986]. 289 f. [COBISS.AL-ID 2048394801]
252. UÇI, Alfred. Estetika. Vëll. 1. Tiranë: Universiteti i Tiranës "Enver Hoxha", 1986. 494 f. [COBISS.AL-ID 1557011680]
253. UÇI, Alfred. Enver Hoxha në këngët e popullit. Vol. 3. Tiranë: Akademia e Shkencave e RPSSH, 1988. 422 f. Trashëgimi kulturor i popullit shqiptar. [COBISS.AL-ID 334220032]
254. UÇI, Alfred, JORGONI, Perikli (redaktor). Mitologjia, folklori, letërsia. Tirana: "Naim Frashëri", 1982. 398 f., me il. [COBISS.AL-ID 104781068]
255. UÇI, Alfred, JORGONI, Perikli (redaktor). Mitologjia, folklori, letërsia. Tiranë: "Naim Frashëri", 1982. 398 f., [21 fl.], me il. [COBISS.AL-ID 1557282016]
256. UÇI, Alfred. Zhvillimi i kulturës, shprehje esenciale e progresit të shoqërisë sonë socialiste. Tiranë: [s.n], 1979. 25 f. [COBISS.AL-ID 1538650608]
257. UÇI, Alfred. Labirintet e modernizmit : Kritika e estetikës moderniste. Tiranë: "Naim Frashëri", 1978. 392 f. [COBISS.AL-ID 1560265440]
258. UÇI, Alfred. Probleme të estetikës. [Tiranë]: "Naim Frashëri", [1976]. 318 f. [COBISS.AL-ID 2048570415]
259. UÇI, Alfred. Estetika, jeta, arti. Bot. 2. [Tiranë]: Shtëpia Botuese e Librit Politik, [1973]. 368 f. [COBISS.AL-ID 1558153696]
260. UÇI, Alfred. Estetika, jeta, arti. Bot. 2. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Politik, 1973. 368 f. [COBISS.AL-ID 2048553763]
261. UÇI, Alfred. Estetika, jeta, arti. [Tiranë]: "Naim Frashëri", [1970]. 368 f. [COBISS.AL-ID 1558349280]
262. UÇI, Alfred. Përmbajtja dhe karakteri i epokës së sotme. Tiranë: "Naim Frashëri", 1962. 97 f. [COBISS.AL-ID 2048269616]Formati i përzgjedhur i njësisë bibliografike: ISO 690
Klasifikimi i njësive bibliografike: tipologjia, viti – zbritës, titulli

Burimi i të dhënave bibliografike: baza e përbashkët e të dhënave COBISS.AL/COBIB.AL, 29. 2. 2024