COBISS Sistemi dhe shërbimet e përbashkëta bibliografike online COBISSBedri Dedja [00809]Bibliografia personale për periudhën 1949-2022

ARTIKUJ DHE PJESË TË TJERA PËRBËRËSE


1.04 Artikull profesional

1. DEDJA, Bedri. Yje në qiejt e kombeve. Telegraf : e përditshme e pavarur. 14 qershor, 2012, nr. 134, f.17. [COBISS.AL-ID 337399552]
2. DEDJA, Bedri. Yje në qiejt' e kombeve : kjo histori e pashlyeshme në kujtesën time më shtyu që t'i kushtoj një roman të tërë heroit tonë jetim, me titullin "Met Partizani". Ndryshe : e përditshme e pavarur. 13 prill, 2008, nr. 584, f.12. [COBISS.AL-ID 337243648]
3. DEDJA, Bedri. Roli i mjeteve të komunikimit dhe të informacionit. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 2 shkurt, 2005, nr. 4, f.6. [COBISS.AL-ID 336904448]
4. DEDJA, Bedri. Fillimi i një historie pak të çuditshme. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. dhjetor, 2005, nr. 34, f. 3. [COBISS.AL-ID 337218816]
5. DEDJA, Bedri. Një emër që rron mes nesh : intervistë me shkrimtarin B. Dedja. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. dhjetor, 2005, nr. 34, f.2. [COBISS.AL-ID 336960000]
6. DEDJA, Bedri. Letërsia për fëmijë si e tillë. Drita. 21 nëntor, 2004, f.4. [COBISS.AL-ID 337217024]
7. DEDJA, Bedri. Poezi. Drita. 21 nëntor, 2004, f.5. [COBISS.AL-ID 336903936]
8. DEDJA, Bedri. I mirë - një cilësor i merituar për poetin : [Qazim Shemaj, "Fis me detet"]. Drita. 29 gusht, 2004, f.5. [COBISS.AL-ID 337178112]
9. DEDJA, Bedri. Yje në qiejt e kombeve. Integrimi : javore e LSI. mars, 2004, nr. 3, f.62 - 63. [COBISS.AL-ID 336903424]
10. DEDJA, Bedri. Një tufë poezi nga Bedri Dedja. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 2004, nr. 27, f.4 - 5. [COBISS.AL-ID 336857344]
11. DEDJA, Bedri. Mbreti im. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 2004, nr. 27, f.2. [COBISS.AL-ID 336904192]
12. DEDJA, Bedri. Edhe një herë për sekretin e talentit. Drita. 10 gusht, 2003, f.10 - 11. [COBISS.AL-ID 336903168]
13. DEDJA, Bedri. Morali partizan : tregim. Drita. 27 prill, 2003, f.11. [COBISS.AL-ID 336902912]
14. DEDJA, Bedri. Njeriu me lahutë : përrallë shqiptare, e ritreguar nga Bedri Dedja sipas Pol Fenimor Kuper, shkrimtar amerikan. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 2003, nr. 11, f.8 - 9. [COBISS.AL-ID 336934656]
15. DEDJA, Bedri. Çfarë nuk u tha në debatin për abetaren. Ballkan : e përditshme kombëtare. [COBISS.AL-ID 336923392]
16. DEDJA, Bedri. Në Golem, midis së shkuarës e së nesërmes : [reportazh]. Ballkan : e përditshme kombëtare. 28 gusht, 2002, nr. 199, f.17. [COBISS.AL-ID 336902400]
17. DEDJA, Bedri. Anija e eksodit. Drita. 27 tetor, 2002, f.13. [COBISS.AL-ID 336902656]
18. DEDJA, Bedri. Tri letra të panjohura të Petro Markos. Drita. 15 shtator, 2002, f.14. [COBISS.AL-ID 337173504]
19. DEDJA, Bedri. Kahreman Ylli, pedagog dhe shkencëtar i botës shqiptare. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 24 prill, 2002, nr. 16, f.4. [COBISS.AL-ID 337172480]
20. DEDJA, Bedri. Kush është Xhani Rodari. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 1 maj, 2002, nr. 17, f.5. [COBISS.AL-ID 336901888]
21. DEDJA, Bedri. Dëshmi nga tradita arsimore - pedagogjike e Beratit. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 15 maj, 2002, nr. 19, f.5. [COBISS.AL-ID 336902144]
22. DEDJA, Bedri. Përshëndetje dhe urime për ditëlindjen e "Sirenës së vogël" : [10 - vjetori i revistës]. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. maj, 2002, nr. 5, f.3. [COBISS.AL-ID 337172736]
23. DEDJA, Bedri. Babë Dudë Karbunara luftëtar i flaktë i së drejtë së fëmijve për mësimin në gjuhën amtare : lidhur edhe me probleme të mendimit pedagogjik shqiptar. Të drejtat e njeriut. Nr. 4, 2002, f.105 -117. [COBISS.AL-ID 337174784]
24. DEDJA, Bedri. Edhe një herë për sekretin e talentit : [Bedri Dedja flet për librin e tij "Sekreti i talentit]. Univers : revistë shkencore kulturore. 2002, nr. 3, f.145 - 158. [COBISS.AL-ID 336884224]
25. DEDJA, Bedri. Botim me vlera të veçanta historike e pedagogjike : ["nëpër udhët e shkollës shqipe". Murat Gecaj]. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 12 shtator, 2001, nr. 27, f.8. [COBISS.AL-ID 337172224]
26. DEDJA, Bedri. Vallja e ditëve tona : [poezi me rastin e 1 qershorit]. Drita. 4 qershor, 2000, f.8. [COBISS.AL-ID 336900352]
27. DEDJA, Bedri. Lum kush rron në botën e fëmijëve : [Bedri Dedja në 70 - vjetorin e lindjes]. Drita. 22 tetor, 2000, f.3. [COBISS.AL-ID 336883456]
28. DEDJA, Bedri. Fatbardha Gega : mësuese e Popullit. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 12 janar, 2000, nr. 1, f.7. [COBISS.AL-ID 336900608]
29. DEDJA, Bedri. Fillimet e letërsisë moderne shqiptare për fëmijë. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 26 janar, 2000, nr. 3, f.4. [COBISS.AL-ID 336900864]
30. DEDJA, Bedri. Kalamajtë e pallatit tim. FATOSI. shkurt 1999, viti [44], no. 6, f. 12-13. ISSN 0350-3798. [COBISS.AL-ID 36312074]
31. DEDJA, Bedri. Platformat e para teorike pedagogjike që përgatiten heqjen e shkollave shqipe. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 3 shkurt, 1999, nr. 4, f. 5. [COBISS.AL-ID 336890368]
32. DEDJA, Bedri. Platformat e para teorike pedagogjike që përgatiten heqjen e shkollave shqipe. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 24 shkurt, 1999, nr. 7, f. 5. [COBISS.AL-ID 336891392]
33. DEDJA, Bedri. Probleme të historisë së letërsisë shqiptare për fëmijë. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 15 dhjetor, 1999, nr. 43, f.6. [COBISS.AL-ID 336860160]
34. DEDJA, Bedri. Psikologjia e policit. Policia sot. shtator, 1999, nr. 9, f.24. [COBISS.AL-ID 336900096]
35. DEDJA, Bedri. Kopsa bojë qielli. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 1997, nr. 2, f.18-19. [COBISS.AL-ID 336782848]
36. DEDJA, Bedri. Përalla e peshkatarit dhe e peshkut të artë : përshtatur në prozë sipas Aleksandër Pushkinit. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 1997, nr. 36, f.4. [COBISS.AL-ID 336911104]
37. DEDJA, Bedri. Takim me shkrimtarin Bedri Dedja. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 1997, nr. 37, f.3. [COBISS.AL-ID 336781056]
38. DEDJA, Bedri. Fjala e nënkryetarit të PUKSH, Bedri Dedja, mbajtur në Kongresin II të PSSH. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 mars, 1996, nr. 17, f. 2. [COBISS.AL-ID 336861184]
39. DEDJA, Bedri. Moisi Zaloshnja, xhaxhai i gjithë fëmijëve shqiptarë. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. prill, 1996, nr. 28, f.2. [COBISS.AL-ID 336781568]
40. DEDJA, Bedri. Ç'bëhet dhe ku strehohet ajo, letërsia për fëmijë? : bisedë flesh e profesorit Bedri Dedja. AKS : art, kulturë, sport. 1- prill, 1995, nr. 13, f.16. [COBISS.AL-ID 336861696]
41. DEDJA, Bedri. Si katër çiliminj u bënë biznesmenë : kapitull nga romani. AKS : art, kulturë, sport. 1- prill, 1995, nr. 13, f.16. [COBISS.AL-ID 336858880]
42. DEDJA, Bedri. Pse Sterjo Spasse shkroi "Pse(-në) : pse romani "Pse" pas çlirimit të vëndit nuk u ribotua asnjëherë?. AKS : art, kulturë, sport. 12 gusht, 1995, nr. 32, f.6. [COBISS.AL-ID 337140992]
43. DEDJA, Bedri. Vazhdon gjyqi i arsyes. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 3 maj, 1995, nr. 33, f.7. [COBISS.AL-ID 336842752]
44. DEDJA, Bedri. Me autobuz Tiranë -Shkup - Sofje -Bukuresht. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 1, 8 gusht, 1995, nr. 59, f.5. [COBISS.AL-ID 336843008]
45. DEDJA, Bedri. "Toena" ishulli i thesarit. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 4 gusht, 1995, nr. 60, f.8. [COBISS.AL-ID 336843776]
46. DEDJA, Bedri. Kam besim se punëtorët do ta ngrejnë vendin nga gjunjëzimi : intervistë me anëtarin e Akademisë së Shkencave, prof. Bedri Dedja. Pasqyra : aktuale politike. 7 prill, 1995, nr. 14, f.5. [COBISS.AL-ID 336861440]
47. DEDJA, Bedri. Shkolla e pyllit. FATOSI. 1990, 35, 2, f. [3]-4. ISSN 0350-3798. [COBISS.AL-ID 6579722]
48. DEDJA, Bedri. Një libër pedagogjik me interes për të gjithë. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 19 nëntor 1987. [COBISS.AL-ID 337282048]
49. DEDJA, Bedri. Një arritje e shekncës sonë pedagogjike. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 5 qershor 1985. [COBISS.AL-ID 337281792]
50. DEDJA, Bedri. Idetë pedagogjike në veprën e Barletit "Historia e Skënderbeut" : nga kumtesa e Bedri Dedjes. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 19 janar 1968, vit. 8, nr. 3, f. 4. [COBISS.AL-ID 2049083184]

1.05 Artikull popullor

51. DEDJA, Bedri. Përralla e tre vëllezërve. Telegraf : e përditshme e pavarur. 19 tetor, 2015, nr. 253, f.24. [COBISS.AL-ID 336910336]
52. DEDJA, Bedri. Romani "Presidenti i Planetit të Kuq" : [Bedri Dedja]. Tirana observer : e përditshme, e pavarur. 17 prill, 2009, nr. 87, f.24. [COBISS.AL-ID 337244160]
53. DEDJA, Bedri. Morali partizan : tregim. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 19 mars, 2006, nr. 99, f.4. [COBISS.AL-ID 336909824]
54. DEDJA, Bedri. Si e njoha "babanë" e letërsisë për fëmijë : [Bedri Dedja, flet bashkëshortja e shkrimtarit]. Dita. 10 prill, 2005, nr. 1429, f.16 - 17. [COBISS.AL-ID 336925184]
55. DEDJA, Bedri. Asllan Gjinovci, ky shqiptar zemërmadh e vizionar. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 17 korrik, 2005, nr. 74, f.1. [COBISS.AL-ID 336909312]
56. DEDJA, Bedri. Këtë mund ta quajmë enigma e parë. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 18 prill, 2004, nr. 42, f.2 - 3. [COBISS.AL-ID 337177600]
57. DEDJA, Bedri. Si u shpik "fatura" e abetares : tekstet alternative nuk janë si mendimet alternative. Ballkan : e përditshme kombëtare. 26 korrik, 2002, nr. 171, f.18. [COBISS.AL-ID 337172992]
58. DEDJA, Bedri. Kush ishte shkrimtari Andon Frashëri. Drita. 7 prill, 2002, f.7, 14. [COBISS.AL-ID 336901632]
59. DEDJA, Bedri. Një kureshti përhistorinë e letërsisë sonë për fëmijë. Drita. 3 mars, 2002, f.4. [COBISS.AL-ID 336901376]
60. DEDJA, Bedri. Miku im i talentuar në tri hapsira : [Xhevahir Lleshi "Paraadoleshenca", "Taulantët"]. Drita. 25 gusht, 2002, f.6. [COBISS.AL-ID 337173248]
61. DEDJA, Bedri. Shkrimtari i befasive artistike : [Zyhdi Morava dhe ... "E papritura"]. Albania. 14 nëntor, 2001, nr. 268, f.10. [COBISS.AL-ID 336901120]
62. DEDJA, Bedri. Drejt tronditjes së shekullit : [ Rrexhep Qosja "Tronditja e shekullit " ]. Drita. 9 shtator, 2001, f.4 - 5. [COBISS.AL-ID 337171968]
63. DEDJA, Bedri. Zvicër 1992, 1996 -1997, 1999 : Përqasje e administrimit shtetëror zviceran me dokumentet e sotme të zhvillimit në Shqipëri. 55 : e përditshme e pavarur. 6 janar, 2000, nr. 2, f.10 - 11. [COBISS.AL-ID 337146624]
64. DEDJA, Bedri. Zvicër 1992, 1996 -1997, 1999 : [përqasje e administrimit shtetëror zviceran me dokumentet e sotme të zhvillimit në Shqipëri]. 55 : e përditshme e pavarur. 7 janar, 2000, nr. 3, f.10 - 11. [COBISS.AL-ID 337150976]
65. DEDJA, Bedri. Zvicër 1992, 1996 -1997, 1999 : [përqasje e administrimit shtetëror zviceran me dokumentet e sotme të zhvillimit në Shqipëri]. 55 : e përditshme e pavarur. 8 janar, 2000, nr. 4, f.10 - 11. [COBISS.AL-ID 337149952]
66. DEDJA, Bedri. Libër që bart flakë... : [Murat Gecaj, "Si e pashë unë Kosovën"]. Mësuesi : organ i Ministrisë së Arsimit të RPSSH-së : e përjavshme arsimore-kulturore. 8 nëntor, 2000, nr. 38, f.8. [COBISS.AL-ID 337153280]
67. DEDJA, Bedri. Lum kush rron me botën e fëmijëve. Shekulli. 7 shkurt, 2000, nr. 35, f.19. ISSN 1563-6879. [COBISS.AL-ID 336882688]
68. DEDJA, Bedri. Për mua, është një gjetje interesante : [mbi librin "Rreth vatrës" të Musine Kokalarit]. Drita. qershor, 1999, nr. 13, f.4. [COBISS.AL-ID 337134592]
69. DEDJA, Bedri. Kënga e trenistit (Adoptim). Rilindja : organ i Lidhjes Socialiste të popullit punonjës të Kosovës. 5 gusht, 1997, nr. 1256, f. 10. ISSN 0350-4581. [COBISS.AL-ID 336782592]
70. DEDJA, Bedri. Labinoti, Asbi. Me përftesë të bukur fonetike : [Bedri Dedja "Kënga e trenistit" ]. Rilindja : organ i Lidhjes Socialiste të popullit punonjës të Kosovës. 5 gusht, 1997, nr. 1256, f. 10. ISSN 0350-4581. [COBISS.AL-ID 336856320]
71. DEDJA, Bedri. Politika nuk më pengon në krijimtari. Dita informacion : gazetë e pavarur. 19 qershor, 1996, nr. 317, f. 15. [COBISS.AL-ID 336781824]
72. DEDJA, Bedri. Zënka e shenjave të pikësimit. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 janar, 1996, nr. 6, f. 7. [COBISS.AL-ID 336781312]
73. DEDJA, Bedri. Për prindërit kureshtarë : magjia e leximit të letërsisë artistike. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 janar, 1996, nr. 6, f.7. [COBISS.AL-ID 336887552]
74. DEDJA, Bedri. Kënga për Kosovën : [për librin me poezi :Nëna në rrjedhat më të trazuara të kohës" te Luan Qafëzezit]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 mars, 1996, nr. 17, f.5. [COBISS.AL-ID 337122816]
75. DEDJA, Bedri. Z. Avni Shehu, përgjigjuni !... : [B. Dedes i hiqet e drejta e kandidimit për deputet]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 4 maj, 1996, nr. 22, f.3. [COBISS.AL-ID 337105152]
76. DEDJA, Bedri. Ankthi modern : rreth vëllimit poetik "Diej të largët" të D. Luzaj. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 14 shtator, 1996, nr. 139, f.6. [COBISS.AL-ID 337124608]
77. DEDJA, Bedri. Kur fle shiu dhe nuk fle shkrimtari : [për librin me përralla "Kur fleshin" te Fatmira Beqarajt]. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 11 korrik, 1996, nr. 161, f.10. [COBISS.AL-ID 336913152]
78. DEDJA, Bedri. Tre sugjerime Partisë Demokratike. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 26 korrik, 1996, nr. 174, f.4. [COBISS.AL-ID 336782336]
79. DEDJA, Bedri. Vepër dinjitoze për historinë e pedagogjisë shqiptare : [Sami Frashëri dhe pedagogjia e Rilindjes Kombëtare" e Jashar Rexhepagiq, botuar në Prishtinë]. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 2 tetor, 1996, nr. 232, f. 11. [COBISS.AL-ID 337125376]
80. DEDJA, Bedri. Shoqata mbarëshqiptare e psikologëve pranohet anëtare e IUPSYS-it. [COBISS.AL-ID 336888576]
81. DEDJA, Bedri. Pensionet e posaçme : intervistë-flesh me anëtarin e Akademisë së Shkencave, Prof. B. Dedja. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 7 mars, 1995, nr. 18, f.3. [COBISS.AL-ID 336922624]
82. DEDJA, Bedri. Kosova dhe Republika e Shqipërisë në (in) konseguencen e politikanëve. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 24 mars, 1995, nr. 22, f.4. [COBISS.AL-ID 336897536]
83. DEDJA, Bedri. Kosova dhe Republika e Shqipërisë në [in] konseguencën e politikanëve. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 28 mars, 1995, nr. 24, f.5. [COBISS.AL-ID 336891904]
84. DEDJA, Bedri. 9 Maji thërret : njerëz, jini vigjilentë! : pamflet. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 28 prill, 1995, nr. 27, f.7. [COBISS.AL-ID 336783616]
85. DEDJA, Bedri. Vazhdon ligjërimi i Leonid Leonovit : pamflet. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 14 prill, 1995, nr. 29, f.7. [COBISS.AL-ID 336784896]
86. DEDJA, Bedri. Si katër çiliminj u bënë biznesmenë : [kapitulli i trembëdhjetë dhe katërmbëdhjetë i romanit]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. mars, 1995, nr. 31, f.3. [COBISS.AL-ID 336897792]
87. DEDJA, Bedri. Brezhnjevi jep një përfundim : Stalini, me sa duket, edhe sot nuk është pa përkrahje : pamflet. [COBISS.AL-ID 337127680]
88. DEDJA, Bedri. Si "e ndanë" Shqipërinë Çurçilli dhe Stalini në prag të 9 majit? : [figura e Stalinit]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 5 maj, 1995, nr. 34, f.7,8. [COBISS.AL-ID 337128448]
89. DEDJA, Bedri. Enver Hoxha shkururëzohet pa të drejtë nga Sali Berisha për titujt e LANÇ. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 9 maj, 1995, nr. 35, f.7. [COBISS.AL-ID 337128704]
90. DEDJA, Bedri. Për brezin e ri të sotëm që e nderon kombin në Evropë : [violinistja Abiqelia Voshtina, që studion në Itali etj.]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 19 maj, 1995, nr. 38, f.2. [COBISS.AL-ID 337134080]
91. DEDJA, Bedri. fjala e akademikut Bedri Dedja në mbyllje të sesionit shkencor : [440 vjetori i Mesharit të Gjon Buzukut; Ulqin]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 maj, 1995, nr. 40, f.3. [COBISS.AL-ID 336862208]
92. DEDJA, Bedri. Qeni topall : përrallë e vërtetë. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 maj, 1995, nr. 40, f.8. [COBISS.AL-ID 336785152]
93. DEDJA, Bedri. Përalla nëntëkatëshe : përralla e katit të shtatë, ose historia e këpucëve Adidas të ardhura nga Evropa. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 26 maj, 1995, nr. 40, f.9. [COBISS.AL-ID 337132032]
94. DEDJA, Bedri. Mirëseerdhët, vëllezër, nga trevat shqiptare të Ballkanit! : akademiku Bedri Dedaj në Mitingun Mbarëshqiptar të shkrimtarëve për fëmijë dhe të rinj. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 30 maj, 1995, nr. 41, f.4. [COBISS.AL-ID 336914176]
95. DEDJA, Bedri. Athina në vështrimin tim të parë : pasditja e fundit [Kongresi ...]. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 21 korrik, 1995, nr. 56, f.4 - 5. [COBISS.AL-ID 336898560]
96. DEDJA, Bedri. Hope revolucionare në zhvillimin e mendimit psikologjik shqiptar në më shumë se 25 shekuj. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 28 korrik, 1995, nr. 58, f.5-6. [COBISS.AL-ID 337139968]
97. DEDJA, Bedri. Edhe ëngjëlli, edhe djalli, janë brënda te i gjalli : për librin e ri të Prof. Hamit Beqjes. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 1 gusht, 1995, nr .59, f.8. [COBISS.AL-ID 337140224]
98. DEDJA, Bedri. Dhimitër Shuteriqi dhe letërsia për fëmijë : me rastin e 80 vjetorit të lindjes. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 8 gusht, 1995, nr. 61, f.6. [COBISS.AL-ID 337140736]
99. DEDJA, Bedri. Një pezm që s'na e hoqi as edhe një dasëm e gëzuar : dy skica. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 11 gusht, 1995, nr. 62, f.6. [COBISS.AL-ID 337142528]
100. DEDJA, Bedri. Demokracia dhe sida në Shqipëri bashkudhëtare të kohës moderne. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 18 gusht, 1995, nr. 64, f.6. [COBISS.AL-ID 336898048]
101. DEDJA, Bedri. Plazhi i Durrësit në kalejdoskop gjatë dhjetë ditëve. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 12, 15 shtator, 1995, nr. 70, f.7. [COBISS.AL-ID 336859392]
102. DEDJA, Bedri. Babë Myslym Peza, tri herë hero i çeshtjes mbarëkombëtare shqiptare. Kombi : organ i Partisë së Unitetit Kombëtar Shqiptar. 24 nëntor, 1995, nr. 90, f.7. [COBISS.AL-ID 336889344]
103. DEDJA, Bedri. Barraka e mrekullive : fragment romani. Rilindja : organ i Lidhjes Socialiste të popullit punonjës të Kosovës. 25 prill, 1995, nr. 572, f.9. ISSN 0350-4581. [COBISS.AL-ID 336784128]
104. DEDJA, Bedri. Për ç'arsye nuk jepni dorëheqje? : në vazhdim të debatit për Akademinë e Shkencave [I drejtohet Shaban Demirajt]. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 24 mars 1995, nr. 568, f. 5. [COBISS.AL-ID 332967424]
105. DEDJA, Bedri. Luan Qafëzezit i këndoi pushka dhe pena... : njeriu që nuk vdes në Kujtesën kombëtare. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 3 maj, 1995, nr. 33, f.8. [COBISS.AL-ID 337129728]
106. DEDJA, Bedri. Atdhe, ke nevojë për durim e qëndresë! : skicë. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 9 mars, 1995, nr. 55, f.3-4. [COBISS.AL-ID 336783360]
107. DEDJA, Bedri. Gjigandi në simpozium : mbresa [Simpozium për Fan Nolin]. Zëri i popullit : organ i Partisë Socialiste të Shqipërisë. 16 mars, 1995, nr. 57, f.3-4. [COBISS.AL-ID 336857856]


MONOGRAFI DHE VEPRA TË TJERA TË PLOTA


2.01 Monografi shkencore

108. DEDJA, Bedri, PALOKA, Ervisa (redaktor). Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : novelë fantastike për fëmijë. Tiranë; Tetovë; Prishtinë: Albas, cop. 2020. 72 f., me il. Letërsi klasike shqiptare për fëmijë. ISBN 978-9928-332-13-4. [COBISS.AL-ID 335394816]

2.02 Monografi profesionale

109. DEDJA, Bedri, DEDJA, Edlira. Kalamajtë e pallatit tim : roman për fëmijë. Vol. 2. Prishtinë: Albas, 2022. 140 f., me il. ISBN 978-9928-375-9-88. [COBISS.AL-ID 337422848]
110. DEDJA, Bedri, LAMI, Sevi (redaktor). Si katër çiliminj u bënë biznesmenë : roman për fëmijë. Tiranë; Tetovë; Prishtinë: Albas, cop. 2021. 120 f., me il. Letërsi klasike shqiptare për fëmijë. ISBN 978-9928-356-37-6. [COBISS.AL-ID 335080960]
111. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Drejt enigmave të psikikës së njeriut. [Bot. 3]. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2020. 212 f. ISBN 978-9928-339-06-5. [COBISS.AL-ID 333791232]
112. DEDJA, Bedri, ZEKTHI, Pëllumb (redaktor). Kalamajtë e pallatit tim : [roman për fëmijë]. [Elbasan]: Dy Lindje dhe Dy Perëndime, [2020]. 142 f. ISBN 978-9928-298-11-9. [COBISS.AL-ID 333578240]
113. DEDJA, Bedri. Një udhëtim i rrezikshëm : roman përrallë për fëmijë. [Tiranë]; [Tetovë]; [Prishtinë]: Albas, [2020]. 167 f., me il. Letërsi klasike shqiptare për fëmijë. ISBN 978-9928-332-20-2. [COBISS.AL-ID 333577984]
114. DEDJA, Bedri. Një udhëtim i rrezikshëm : roman përrallë për fëmijë. Tiranë: SHBLSH e RE, 2014. 167 f., me il. [COBISS.AL-ID 334473984]
115. DEDJA, Bedri. Kalamajtë e pallatit tim : roman. Prizren: Labinoti 2, 2010. 126 f. [COBISS.AL-ID 513001466]
116. DEDJA, Bedri. Presidenti i Planetit të kuq...dhe udhëtimi i fundit i shkrimtarit : roman. Prishtinë: Faik Konica, 2008. 290 f., me il. ISBN 978-9951-06-21-69. [COBISS.AL-ID 337422336]
117. DEDJA, Bedri. Presidenti i Planetit të Kuq : roman. [Tiranë]: Spektër, [2006]. 180 f. ISBN 99943-37-45-9. [COBISS.AL-ID 2048064546]
118. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Duke ecur kontinenteve : përshtypje udhëtimesh. Tiranë: Class, 2004. 192 f., me il. [COBISS.AL-ID 1536708848]
119. DEDJA, Bedri. Kallëzimet e gjyshe pastërtores. Tiranë: Uegen, 2004. 28 f., me il. ISBN 99927-48-62-1. [COBISS.AL-ID 2048276296]
120. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. [Tiranë]: Uegen, [2004]. 35 f., me il. ISBN 99927-48-62-1. [COBISS.AL-ID 512126425]
121. DEDJA, Bedri, GECAJ, Murat (redaktor). Historia e arsimit dhe e mendimit pedagogjik shqiptar. Vol. 1. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Shkencës, cop. 2003. 553 f., me il. [COBISS.AL-ID 333819392]
122. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Prishtinë: Enti i Teksteve dhe i Mjeteve Mësimore i Kosovës, 2003. 159 f. Biblioteka Lektyrë shkollore. [COBISS.AL-ID 7205784]
123. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Kalamajtë e pallatit tim : roman. Bot. 16. Tiranë: Mësonjëtorja, cop 2003. 186 f., me il. ISBN 99927-55-22-9. [COBISS.AL-ID 2048019016]
124. DEDJA, Bedri. Kallëzimet e gjyshe Pastërtores. [Tiranë]: Uegen, [2003]. 32 f., me il. ISBN 99927-54-47-8. [COBISS.AL-ID 512035289]
125. DEDJA, Bedri. Drejt enigmave të psikikës njerëzore. Tiranë: Uegen, 2002. 184 f. [COBISS.AL-ID 337533440]
126. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Drejt enigmave të psikikës së njeriut = parapsikologji. Botimi i dytë. Tiranë: Uegen, 2002. 184 f. ISBN 99927-54-16-8. [COBISS.AL-ID 2048220232]
127. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Botim i 11. Tiranë: Baça, 2002. 47 f., me il. [COBISS.AL-ID 1554317024]
128. FRASHËRI, Andon, DEDJA, Bedri. I fundmi i Kastriotëve : roman. Tiranë: Fan Noli, 2002. 120 f., me il. [COBISS.AL-ID 1554349792]
129. DEDJA, Bedri. Kalamajtë e pallatit tim. Shkup: Logos-A, 2002. 141 f. ISBN 9989-58-044-8. [COBISS.AL-ID 43051274]
130. DEDJA, Bedri. Përrallat e Zvicrës = Les contes de la Suisse. Tiranë: Toena, 2002. 34 f., me il. ISBN 99927-1-572-3. [COBISS.AL-ID 1554408672]
131. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Republika e 1100 çudirave : roman për nxënësit e ciklit të ulët. Bot. i 2-të. Tiranë: Erik, 2002. 120 f., me il. [COBISS.AL-ID 337408000]
132. DEDJA, Bedri. Sikuriada, ose, Kalamajtë e pallatit tim-3 : roman për fëmijë. Tiranë: Mësonjëtorja e Parë, 2002. 151 f. ISBN 999-274-68-82. [COBISS.AL-ID 1554330336]
133. DEDJA, Bedri. Dua ta njoh botën : enciklopedi fëminore. V.4, Thesaret e letërsisë. Tiranë: Mësonjëtorja e parë, 2001. 284 f., me il. ISBN 999-274-60-76. [COBISS.AL-ID 2048119853]
134. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : përrallë. Tiranë: Çabej, 2001. 40 f., me il. Lektyrë shkollore. ISBN 9989-636-53-2. [COBISS.AL-ID 47272970]
135. DEDJA, Bedri. Nëpër ravat e jetës : kujtime. Tiranë: Mësonjëtorja e Parë, 2001. 525 f., me foto. [COBISS.AL-ID 1554498528]
136. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. Prishtinë: Rilindja: Libri shkollor, 2001. 43 f., me il. Biblioteka Lektyrë shkollore. [COBISS.AL-ID 512062681]
137. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Shkolla e pyllit : poemë. Bot. 8. Tiranë: Mësonjëtorja e parë, 2001. 36 f., me il. ISBN 99927-46-46-7. [COBISS.AL-ID 2048086088]
138. BALLA, Hekuran, DEDJA, Bedri. Fishta dhe Konica për shqiptarët : vështrim psikologjik. Tiranë: Mokra, 2000. 128 f. ISBN 99927-658-7-9. [COBISS.AL-ID 1536055792]
139. DEDJA, Bedri. Një udhëtim i rrezikshëm : roman. Tiranë: Shtëpia Botuese "Andersen", 1999. 96 f., me il. [COBISS.AL-ID 1555130592]
140. DEDJA, Bedri. Qyteti me tri kështjella : roman. Tiranë: Emal, 1998. 164 f. [COBISS.AL-ID 1555411168]
141. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Sekreti i talentit : traktat. [Tiranë]: Toena, [1998]. 167 f., 1 fl. portret. ISBN 99927-1-054-3. [COBISS.AL-ID 512377561]
142. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. Prishtine.: Rilindja., 1997. 43 f., me il. Biblioteka Lektyrë Shkollore. [COBISS.AL-ID 1555741408]
143. DEDJA, Bedri. Republika e një mijë e njëqind çudirave : përralla të zgjedhura. [Tiranë]: Toena, [1997]. 207 f., me il. Biblioteka Dritarja magjike. [COBISS.AL-ID 512099545]
144. DEDJA, Bedri. Përralla e tre Vëllezërve : punuar sipas motiveve popullore : për fëmijët e moshës së re shkollore. Tiranë.: Toena., 1996. 19 f., me il. [COBISS.AL-ID 1555945696]
145. DEDJA, Bedri. Përralla njëmbëdhjetëkatëshe : përralla. Tiranë: Toena, 1996. 78 f. [COBISS.AL-ID 1555872480]
146. DEDJA, Bedri. Si katër çiliminj u bënë biznesmenë : roman. Tiranë: Toena, 1996. 120 f., me il. [COBISS.AL-ID 1555946976]
147. DEDJA, Bedri. Si katër çiliminj u bënë biznesmenë : roman. Tiranë: Toena, 1996. 120 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048047402]
148. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : përrallë. Tiranë: Toena, 1995. 40 f., me il. [COBISS.AL-ID 1556098016]
149. DEDJA, Bedri, LAMAJ, Ferit. Kryengritje në një pallat të Tiranës : përrallë. Tiranë: Toena, 1995. 42 f., me il. [COBISS.AL-ID 1556045024]
150. DEDJA, Bedri. Përralla e tre vëllezërve : (punuar sipas motiveve popullore). Tiranë: Toena, 1995. 19 f., me il. [COBISS.AL-ID 1556120544]
151. DEDJA, Bedri. Kacamicrri rreth globit : roman për fëmijë. Tiranë: Voskopoja, 1993. 136 f. Biblioteka "Bota e fëmijëve". [COBISS.AL-ID 2048219440]
152. DEDJA, Bedri. Kacimicrri rreth globit : roman për fëmijë. Tiranë: Voskopoja, 1993. 134 f. [COBISS.AL-ID 1556326624]
153. DEDJA, Bedri. Kacimisrri rreth globit : roman për fëmijë. Tiranë: EIB Voskopoja, 1993. 34 f. [COBISS.AL-ID 336911360]
154. DEDJA, Bedri, BREGU, Irfan I. (redaktor). Një udhëtim i rrezikshëm : novelë. Tiranë: Naim Frashëri, 1992. 100 f., me il. [COBISS.AL-ID 337525504]
155. DEDJA, Bedri, ÇOMO, Bekim, VUJI, Mark. Didaktika. Tiranë: SHBLU, 1990. 346 f. UT"Enver Hoxha", Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë. [COBISS.AL-ID 337526016]
156. DEDJA, Bedri, LELI, Kostandin (redaktor). Alarmet e qytetit sdikuisht : roman fantastiko shkencor. Tiranë: "Naim Frashëri", 1989. 192 f. Biblioteka e pionierit. [COBISS.AL-ID 19744256]
157. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. Prishtinë: Rilindja, 1988. 41 f., me il. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 55865098]
158. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Botim i 4. Prishtinë: Rilindja, 1987. 146 f. Biblioteka Lekturë shkollore, klasa V fillore. [COBISS.AL-ID 55186698]
159. DEDJA, Bedri, OKTROVA, Emine (redaktor). Psikologjia : për klasat e 3-ta të shkollave të mesme të mjeshtrisë sportive. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1987. 124 f. [COBISS.AL-ID 337059584]
160. DEDJA, Bedri. Biseda me pionierët. [Tiranë]: 8 Nëntori, 1986. 123 f. [COBISS.AL-ID 2048233776]
161. DEDJA, Bedri. Didaktika : përgatitur nën drejtimin e katedrës së Pedagogjisë dhe Psikologjisë në bashkëpunim me Institutin e studimeve pedagogjike. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Universitar, 1986. 347 f. UT"Enver Hoxha", Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë. [COBISS.AL-ID 1536999920]
162. DEDJA, Bedri, KUKE, Zerina (redaktor). Si u rrit një komisar : roman. Tiranë: Naim Frashëri, [1986]. 180 f., me il. Bibloteka e Pionierit. [COBISS.AL-ID 2048020040]
163. DEDJA, Bedri, GRILLO, Odhise (redaktor). Vera, Genti e Driloni : poemë. Tiranë: Naim Frashëri, 1985. 16 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048085320]
164. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. Botim i 3. Prishtinë: Rilindja, 1984. 41 f., me il. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 55864842]
165. DEDJA, Bedri. Letërsia për fëmijë : për shkollat e mesme pedagogjike. Bot. i 2-të. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1983. 278 f. [COBISS.AL-ID 337524480]
166. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Botim i 3-të. Prishtinë: Rilindja, 1982. 146 f. Biblioteka Lekturë shkollore, klasa V fillore. [COBISS.AL-ID 47856394]
167. DEDJA, Bedri, LELI, Kostandin (redaktor). Met partizani : roman. Tiranë: Naim Frashëri, [1981]. 176 f. [COBISS.AL-ID 2048019784]
168. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Botim i 3. Prishtinë: Rilindja, 1980. 65 f., me il. Biblioteka Lektturë shkollore, Klasa II fillore. [COBISS.AL-ID 55185930]
169. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Prishtinë: Rilindja, 1980. 65 f., me il. Biblioteka Lekturë shkollore, Klasa II fillore. [COBISS.AL-ID 512366552]
170. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët. Botim i 2. Prishtinë: Rilindja, 1980. 39 f., me il. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 55865354]
171. DEDJA, Bedri. Stous vathious diadromoys tou ioniou. Tiranë: 8 Nëntori, 1980. 203 f. E Vivliotheke to Pioniere. [COBISS.AL-ID 337091584]
172. DEDJA, Bedri. Bariu i vogël në mal të thatë : përralla. Tiranë: Naim Frashëri, 1979. 40 f. [COBISS.AL-ID 1537881328]
173. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Botim i 2. Prishtinë: Rilindja, 1979. 146 f. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 55187466]
174. DEDJA, Bedri. Kalamajtë e pallatit tim : roman. Vol. 2. Tiranë: "Naim Frashëri", [1979]. 224 f. [COBISS.AL-ID 2048019528]
175. DEDJA, Bedri. Probleme pedagogjike të revolucionarizimit të mëtejshëm të shkollës sonë. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1979. 120 f. [COBISS.AL-ID 2048803887]
176. DEDJA, Bedri. Shkolla e pyllit : poemë. Tiranë: SHBLSH, 1979. 36 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048085576]
177. DEDJA, Bedri. Nëpër korridoret e thella të Jonit : roman fantastiko - shkencor. Tiranë: Naim Frashëri, 1978. 183 f. Biblioteka e Pionierit. [COBISS.AL-ID 1557654240]
178. DEDJA, Bedri. Republikën Popullore Socialiste mbrojmë : poemë. Tiranë: "Naim Frashëri", 1978. 50 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048085064]
179. DEDJA, Bedri. Shkolla e pyllit. Shkup: Flaka e vëllazërimit, 1978. 18 f. Biblioteka Gëzimi. [COBISS.AL-ID 15262785]
180. DEDJA, Bedri. Shkrime mbi letërsinë për fëmijë. Tiranë: Naim Frashëri, 1978. 183 f. [COBISS.AL-ID 16873744]
181. DEDJA, Bedri. I Dimokratia ton 1100 thavmaton. Tiranë: 8 Nëntori, 1977. 102 f. [COBISS.AL-ID 337082112]
182. DEDJA, Bedri. Exoscholika anagnosmata : meros 1. Tiranë: Ekdotiko Scholikou Vivliou, 1976. 96 f. [COBISS.AL-ID 337091840]
183. DEDJA, Bedri. Gjashtë poema për kalamaj. Tiranë: "Naim Frashëri", [1976]. 50 f., me il. Biblioteka e fatosit. [COBISS.AL-ID 1557901792]
184. DEDJA, Bedri. I Partizaniki froura. Tiranë: 8 Nëntori, 1976. 32 f. [COBISS.AL-ID 337523456]
185. DEDJA, Bedri. Kallëzimet e gjyshe pastërtores : tregime. Bot. 3-të. Tiranë: Naim Frashëri, [1976]. 40 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048033864]
186. DEDJA, Bedri. Kërcënimi i thonjve kozmikë : novelë fantastiko - shkencore. Tiranë: Naim Frashëri, 1976. 59 f., me il. Biblioteka e Pionierit. [COBISS.AL-ID 1557905632]
187. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Botim i 2. Tiranë: Naim Frashëri, 1975. 148 f. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 337531904]
188. DEDJA, Bedri. Kalamajtë e pallatit tim : roman. Tiranë: Naim Frashëri, 1975. 148 f. Seria e romanit të zgjedhur për fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048019272]
189. DEDJA, Bedri. Libër për lexime jashtë klase : për ciklin e ulët të shkollës tetëvjeçare. Tiranë: Shtëpia botuese e librit shkollor, 1975. 88 f. [COBISS.AL-ID 1537881584]
190. DEDJA, Bedri, DUME, Hysenil (redaktor). Republika e 1100 çudirave : roman për fëmijë parashkollorë. Tiranë: Naim Frashëri, [1975]. 130 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048020296]
191. DEDJA, Bedri, GRILLO, Odhise (redaktor). Poezi të zgjedhura për fëmijë. Tiranë: Naim Frashëri, 1975. 107 f. Seria e poezisë së zgjedhura për fëmijë, Biblioteka e Fatosit. [COBISS.AL-ID 1558003168]
192. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Prishtinë: Rilindja, 1973. 146 f. Biblioteka Luli i vocërr. [COBISS.AL-ID 337034752]
193. DEDJA, Bedri, ZALOSHNJA, Moisi (redaktor). Garda partizane. Tiranë: Naim Frashëri, 1972. 40 f., me il. Bibloteka e Fatosit. [COBISS.AL-ID 2048084808]
194. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Botim i 2. Prishtinë: Rilindja, 1972. 65 f., me il. Biblioteka Lektura shkollore. [COBISS.AL-ID 512061913]
195. DEDJA, Bedri. Kalamajt e pallatit tim : roman. Botim i 2. Tiranë: Naim Frashëri, 1972. 183 f., me il. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 337532160]
196. DEDJA, Bedri, XOXA, Dhurata (redaktor). Kalamajtë e pallatit tim : roman. [Tiranë]: Naim Frashëri, 1972. 183 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048174126]
197. DEDJA, Bedri, GJEVORI, Mehmet (redaktor). Një udhëtim i rrezikshëm : (novel). Prishtinë: Rilindja, 1972. 118 f. Biblioteka Luli i vocër. [COBISS.AL-ID 512059097]
198. DEDJA, Bedri. Probleme të punës për revolucionarizimin e mëtejshëm të përmbajtjes dhe metodave të edukimit parashkollor. Tiranë: Instituti i Studimeve Pedagogjike, 1971. 44 f. [COBISS.AL-ID 2048804399]
199. DEDJA, Bedri. Qëndrimi i prindërve ndaj fëmijëve. Tiranë: Instituti i Studimeve Pedagogjike, 1971. 159 f. Biblioteka Pedagogjike e Prindit. [COBISS.AL-ID 338319616]
200. DEDJA, Bedri. Tradita dhe probleme të letërsisë shqipe për fëmijë. Tiranë: 8 Nëntori, 1971. 268 f. [COBISS.AL-ID 1558278880]
201. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Prishtinë: Rilindja, 1969. 92 f., me il. Biblioteka Nxënësi. [COBISS.AL-ID 336972288]
202. DEDJA, Bedri. Politika dhe pedagogjia. Tiranë: Biblioteka pedagogjike, 1967. 50 f. [COBISS.AL-ID 2048803631]
203. DEDJA, Bedri. Shënime mbi problemin e përsosjes së metodave të mësimit. Tiranë: Drejtoria e Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1967. 71 f. [COBISS.AL-ID 2048803119]
204. DEDJA, Bedri. Shkolla e pyllit : poemë. Tiranë: Naim Frashëri, 1967. 36 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048085832]
205. DEDJA, Bedri. Mbi rrugët e perfeksionimit të sistemit të sotëm të edukatës familjare. Tiranë: Ministria e Arësimit dhe e Kulturës, 1966. 179 f. [COBISS.AL-ID 2048804143]
206. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : përrallë. Tiranë: Instituti i Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1965. 59 f., me il. [COBISS.AL-ID 337532928]
207. DEDJA, Bedri. Kallëzimet e gjyshe pastërtores : tregime për fëmijët e moshës parashkollore dhe të shkollës fillore. Bot. 2. Tiranë: Instituti i studimeve dhe botimeve shkollore, 1965. 35 f., me il. BibliotekaLibri shkollor. [COBISS.AL-ID 2048033608]
208. DEDJA, Bedri. Përralla e tre vëllezërve : (sipas motiveve popullore). Bot. 2. Tiranë: Instituti i Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1965. 18 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048283720]
209. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët : për nxënësit e shkollës fillore. Tiranë: Instituti i Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1965. 36 f., me il. [COBISS.AL-ID 337527552]
210. DEDJA, Bedri. Përralla e tre vëllezërve : (punuar sipas motiveve popullore). Tiranë: Toena, 1963. 19 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048042538]
211. DEDJA, Bedri. Letërsia për fëmijë : tekst për shkollat pedagogjike. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1961. 126 f., me il. [COBISS.AL-ID 337041152]
212. DEDJA, Bedri. Një udhëtim i rrezikshëm : novelë (per fëmijët e moshës së re dhe të mesme shkollore). Tiranë: Naim Frashëri, 1961. 139 f., me il. [COBISS.AL-ID 1558910432]
213. DEDJA, Bedri, ZALOSHNJA, Moisi (redaktor). Numrat : vjersha. Tiranë: Naim Frashëri, 1959. 24 f., me foto. Biblioteka e Letërsisë për fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048604194]
214. DEDJA, Bedri. Përralla e tre vëllezërve : punuar sipas motiveve popullore : për fëmijët e moshës së re shkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1958. 18 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048305712]
215. DEDJA, Bedri. Përralla popullore mbi kafshët : për fëmijët e moshës parashkollore dhe nxënësit e shkollës fillore. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1957. 36 f., me il. [COBISS.AL-ID 337527808]
216. DEDJA, Bedri. Edukimi i marrëdhënjeve të drejta midis djemve dhe vajzave në familje. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1956. [COBISS.AL-ID 337531648]

2.03 Tekst mësimor universitar, i arsimit të lartë ose i shkollës së lartë, i recensuar

217. HOXHA, Astrit, MANDIA, Qemal (autor, redaktor), DEDJA, Bedri (autor, redaktor), ÇOMO, Bekim (redaktor). Pedagogjia : për shkollat e larta : (maket). Pj. 2. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1985. 286 f. [COBISS.AL-ID 2048816687]
218. QENDRO, Aleko (autor, redaktor), DEDJA, Bedri (autor, redaktor), TAHIRI, Kolë (autor, redaktor). Psikologjia : për shkollat e larta : (maket). disp. 1. Bot. i 2-të. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1985. 316 f., me il. [COBISS.AL-ID 336071936]
219. HOXHA, Astrit, MANDIA, Qemal (autor, redaktor), DEDJA, Bedri (autor, redaktor), ÇOMO, Bekim (redaktor). Pedagogjia : për shkollat e larta : (maket). Pj. 1. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1984. 268 f. [COBISS.AL-ID 2048814639]
220. QENDRO, Aleko (autor, redaktor), DEDJA, Bedri (autor, redaktor), TAHIRI, Kolë (autor, redaktor). Psikologjia : për shkollat e larta : (maket). disp. 2. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1985. 206 f. [COBISS.AL-ID 336077312]
221. DEDJA, Bedri, DUMA, H., BEQJA, Hamit, DEDJA, Bedri (redaktor). Psikologjia : tekst për shkollat e larta. Bot. 3. Tiranë: [S. l.], 1969. 208 f. [COBISS.AL-ID 2048396593]
222. DEDJA, Bedri, BEQJA, Hamit. Psikologjia : tekst për shkollat e larta : kurs leksionesh. Tiranë: [S. l.], 1968. 216 f. [COBISS.AL-ID 336453120]
223. DEDJA, Bedri. Rreth metodave problemore në proçesin mësimor. Tiranë: [s.n.], 1967. 27 f. [COBISS.AL-ID 337075456]
224. DEDJA, Bedri, BEQJA, Hamit. Psikologjia : tekst për shkollat e larta. Tiranë: Universiteti Shtetëror i Tiranës, 1965. 195 f. [COBISS.AL-ID 336461568]

2.04 Tekst mësimor për shkollat fillore, të mesme ose tekste të tjera mësimore të recensuara

225. DEDJA, Bedri, BUSHI, Artemisa (redaktor). I fundmi i Kastriotëve : roman historik për fëmijë : bazuar në romanin e Andon Frashërit. Tiranë; Tetovë; Prishtinë: Albas, cop. 2021. 176 f., me il. ISBN 978-9928-356-46-8. [COBISS.AL-ID 335099392]
226. DEDJA, Bedri, PALOKA, Ervisa (redaktor). Kacimicrri rreth globit : roman për fëmijë. Tiranë; Tetovë; Prishtinë: Albas, cop. 2021. 164 f., me il. Letërsi klasike shqiptare për fëmijë. ISBN 978-9928-356-29-1. [COBISS.AL-ID 335073536]
227. DEDJA, Bedri. Studime për problemin e metodave të të mësuarit në shkollë. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1987. 367 f. [COBISS.AL-ID 2048803375]
228. DEDJA, Bedri. Rreth problemit të veçorive dhe metodave të punës pedagogjike shkencore : material për grupet e studimit pedagogjik të arsimtarëve. Tiranë: [s.n.], 1967. 20 f. [COBISS.AL-ID 337076480]
229. DEDJA, Bedri, BEQJA, Hamit. Psikologjia : klasa XI. Bot. i 4-të. Tiranë: Drejtoria e Botimeve Shkollore, 1964. 179 f. [COBISS.AL-ID 336351232]
230. DEDJA, Bedri, BEQJA, Hamit. Psikologjia : për shkollat e mesme. Tiranë: Drejtoria e Botimeve Shkollore, 1963. 180 f. [COBISS.AL-ID 336389632]
231. DEDJA, Bedri, BEQJA, Hamit. Psikologjia : tekst për shkollat e mesme. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1961. 172 f., me il. [COBISS.AL-ID 336393216]
232. DEDJA, Bedri. Psikologjia : tekst për shkollat e mesme. Tiranë: [s.n.], 1959. [COBISS.AL-ID 337528320]

2.08 Disertacion për doktoratë

233. DRAGOTI, Edmond, DEDJA, Bedri. Pamje të psikologjisë shoqërisë të adoleshencës : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1990. 128 fl., me il. [COBISS.AL-ID 337415424]
234. KONDAKÇI, Petraq, DEDJA, Bedri. Probleme themelore të planifikimit, llojeve, përgatitjes, shtjellimit e qortimit të hartimeve : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave. Tiranë: [s.n.], 1990. 231 f., me il. [COBISS.AL-ID 337417728]

2.16 Vepër artistike

235. DEDJA, Bedri, DUME, Hysenil (redaktor). Patoku në plazh : poemë-përrallë. Tiranë: Naim Frashëri, [1975]. 37 f., me il. Biblioteka e Fatosit. [COBISS.AL-ID 2048156194]
236. DEDJA, Bedri, PALOKA, Ervisa (redaktor). Alarmet e qytetit Sdikuisht : roman fantastiko-shkencor për fëmijë. Tiranë; Tetovë; Prishtinë: Albas, cop. 2021. 208 f., me il. Letërsi klasike shqiptare për fëmijë. ISBN 978-9928-356-55-0. [COBISS.AL-ID 335065600]
237. DEDJA, Bedri. Kacimicrri rreth globit : roman. Botim i 3. Tiranë: Uegen, 2002. 124 f., me il. ISBN 99927-54-07-9. [COBISS.AL-ID 512056537]
238. DEDJA, Bedri. Burimet e letërsisë shqipe për fëmijë. Prishtinë: Rilindja, 1978. 122 f. Biblioteka Hejza. [COBISS.AL-ID 55185674]
239. DEDJA, Bedri. Artan burizani dhe çeta e tij : poemë. Bot. 2. Tiranë: Naim Frashëri, 1977. 44 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048084296]
240. DEDJA, Bedri. Beni shkon në malësi me familje e shtëpi : poemë. Tiranë: Naim Frashëri, 1976. 15 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048047914]
241. DEDJA, Bedri. Kryengritje në pallat : novelëzë e dramatizuar për fëmijët e moshës parashkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1972. 66 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048034376]
242. DEDJA, Bedri. Artan burizani dhe çeta e tij : [poemë për fëmijët e moshës së ulët shkollore]. Tiranë: "Naim Frashëri", 1970. 33 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048084552]
243. DEDJA, Bedri. Kapiteni i shtrëngatës : tregime. Tiranë: Naim Frashëri, 1970. 68 f., me il. Biblioteka e Fatosit. [COBISS.AL-ID 2048131106]
244. DEDJA, Bedri. Letërsia për fëmijë : për shkollat pedagogjike. Bot. 3. Tiranë: Instituti i Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1966. 144 f., me il. [COBISS.AL-ID 337532416]
245. DEDJA, Bedri. Letërsia për fëmijë : për shkollat pedagogjike. Bot. 2. Tiranë: Drejtoria e Botimeve Shkollore, 1964. 144 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048228401]
246. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit. Tiranë: Naim Frashëri, 1963. 76 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048034120]
247. DEDJA, Bedri, QENDRO, Halil (redaktor). Gjyqi i maçokut : (frymëzuar nga një motiv popullor) : (pjesë me dy akte për fëmijë) : (për moshën parshkollore dhe moshën shkollore). Tiranë: "Naim Frashëri, 1962. 50 f., me il. [COBISS.AL-ID 1558891232]


AUTORËSIA DYTËSORE


Redaktor

248. BISHQEMI, Astrit. Histori e letërsisë shqipe për fëmijë e të rinj. Tiranë: SHBLSH e re, 2014. 880 f. [COBISS.AL-ID 337524992]
249. GAÇE, Bardhosh, DEDJA, Bedri (redaktor). Pranvera i shkruan letër baba dimrit : vjersha. Bot. 1. Tiranë: Maluka, 2006. 87 f., me il. e piktura. Lumi im s'fle. [COBISS.AL-ID 2048013089]
250. BISHQEMI, Astrit, DEDJA, Bedri (redaktor). Histori e letërsisë botërore për fëmijë : për studentët e degëve parashkollorë, cikli i ulët, gjuhë letërsi, ... Elbasan: Sejko, 2005. 350 f., me il. ISBN 9994370472. [COBISS.AL-ID 337532672]
251. LAMAJ, Ferit, DEDJA, Bedri (redaktor). Fabula të zgjedhura. Tetovë: Voka 4, 2004. 72 f., me il. Biblioteka Nxënësi. ISBN 9989-844-06-2. [COBISS.AL-ID 53592330]
252. BISHQEMI, Astrit. Histori e letërsisë shqiptare për fëmijë. Bot. 2-të. Elbasan: Sejko, 2004. 944 f. [COBISS.AL-ID 336126464]
253. MILAJ, Jakov, DEDJA, Bedri (redaktor). Rrëfenja historike. [Tiranë]: Uegen, [2004]. 48 f., me il. ISBN 99927-54-61-3. [COBISS.AL-ID 512088025]
254. BISHQEMI, Astrit, DEDJA, Bedri (redaktor). Historia e letërsisë shqiptare për fëmijë. [Elbasan]: Sejko, cop. 2001. 944 f. ISBN 99927-692-5-4. [COBISS.AL-ID 5432393]
255. ZAJAZI, Tahir, DEDJA, Bedri (redaktor). Pedagogjia e arsimit. Pj. 1. Shkup: Logos-A, 1997. 233 f. Biblioteka Libri universitar. ISBN 9989-601-45-3. [COBISS.AL-ID 25292042]
256. BERISHA, Naim, DEDJA, Bedri (redaktor). Lejlekët e lumit tim : 50 poezi për fëmijë dhe adoleshentë. Tiranë: Toena, 1995. 46 f., me il. [COBISS.AL-ID 1556132064]
257. NUSHI, Pajazit, DEDJA, Bedri (redaktor). Psikologjia e përgjithshme : kaptina të zgjedhura. Prishtinë: Universiteti i Prishtins, Fakulteti i Filologjisë, 1995. XVII , 573 f., me il. [COBISS.AL-ID 512183030]
258. ZAJAZI, Tahir, DEDJA, Bedri (redaktor). Efekti i mësimit të programuar laboratorik. Tetovë: Se-soft, 1994. 208 f., me il. [COBISS.AL-ID 24610058]
259. DEDJA, Bedri (redaktor), KASHARI, Qazim (redaktor), OSMANI, Shefik (redaktor). Historia e arsimit dhe e mendimit pedagogjik shqiptar : (maket). Vëll.1. [Tiranë]: SHBLU, [1990]. 491 f. [COBISS.AL-ID 2048879151]
260. HOXHA, Astrit, MANDIA, Qemal (redaktor), DEDJA, Bedri (redaktor), ÇOMO, Bekim (redaktor). Pedagogjia : për shkollat e larta : (maket). Pjesa 1, Bazat e përgjithshme të pedologjisë. Ribotim. Tiranë: Universiteti i Tiranës "Enver Hoxha", 1986. 268 f. [COBISS.AL-ID 2049541405]
261. HOXHA, Astrit, MANDIA, Qemal (redaktor), DEDJA, Bedri (redaktor), ÇOMO, Bekim (redaktor). Pedagogjia : për shkollat e larta : (maket). Pjesa 3, Teoria e të mësuarit. Tiranë: Universiteti i Tiranës "Enver Hoxha", 1986. 293 f. [COBISS.AL-ID 2049541661]
262. TAFAJ, Sinan, DEDJA, Bedri (redaktor). Psikologjia : maket. 2. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1984. 126 f. [COBISS.AL-ID 2048396081]
263. QENDRO, Aleko (autor, redaktor), DEDJA, Bedri (redaktor), TAHIRI, Kolë (redaktor). Psikologjia : për shkollat e larta : (maket). disp. 1. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1984. 326 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048550191]
264. QENDRO, Aleko, DEDJA, Bedri (redaktor). Psikologjia : për shkollat e larta : maket. disp. 2. Tiranë: Universiteti i Tiranës, 1984. 206 f. [COBISS.AL-ID 2048550447]
265. DEDJA, Bedri (redaktor). Pedagogjia për shkollat e larta : maket. Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, 1972. 192 f. [COBISS.AL-ID 337099008]
266. DEDJA, Bedri, DUMA, H., BEQJA, Hamit, DEDJA, Bedri (redaktor). Psikologjia : tekst për shkollat e larta. Bot. 3. Tiranë: [S. l.], 1969. 208 f. [COBISS.AL-ID 2048396593]
267. QIRIAZI, Gjerasim, DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës). Shkrime pedagogjike. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1966. 125 f. Biblioteka pedagogjike. [COBISS.AL-ID 2048821295]
268. DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës). J. V. Stalini mbi çështjet e arësimit, edukatës dhe kulturës : përmbledhje artikujsh, fjalimesh dhe fragmentesh nga veprat. Tiranë: Gazeta "Mësuesi", 1963. 173 f. [COBISS.AL-ID 2048823087]
269. GJYLI, Teufik, DEDJA, Bedri (redaktor). Piciruku; : tregime për pionierë. Tiranë: "Naim Frashëri", 1962. 66 f., me il. [COBISS.AL-ID 1558875872]
270. SHOSHI, Ton, DEDJA, Bedri (redaktor). Nxanësit e mi : fragment nga jeta shkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1961. 136 f. [COBISS.AL-ID 1558920928]
271. GURRA, Milto Sotir, DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Plaku i motshëm : përralla, tregime dhe dialogje : për fëmijët e moshës së re dhe të mesme shkollore. Tiranë: "Naim Frashëri", 1959. 141f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048241713]
272. ÇAJUPI, Andon Zako, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Mëmëdheu : (vjersha dhe poema) : për fëmijët e moshës së re dhe të mesme shkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1958. 172 f., 1 fl. portret i aut. [COBISS.AL-ID 2048288560]
273. FRASHËRI, Sami, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), BALA, Vehbi (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Dheu është flori. Tiranë: "Naim Frashëri", 1957. 35 f., me il. Klasikët e Letërsisë sonë për Fëmije. [COBISS.AL-ID 2048036168]
274. FRASHËRI, Naim, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), BALA, Vehbi (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Të vegjëlit : për fëmijët e shkollave fillore dhe shtatëvjeçare. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimevë, 1956. 81 f., me il. Biblioteka e leterisë sonë për fëmijët. [COBISS.AL-ID 1559197920]
275. MAMIN-SIBIRJAK, Dmitrij Narkisovič, DEDJA, Bedri (redaktor). Përrallat e Aljonushkës. Tiranë: [S. n], 1955. [COBISS.AL-ID 2048144689]
276. GAIDAR, Arkady, DEDJA, Bedri (redaktor). Fati i trumbetierit : [novelë]. Tiranë: Naim Frashëri, 1954. 136 f. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048187170]
277. NOSOV, Nikolai, DEDJA, Bedri (redaktor), NAÇE, Sotir (redaktor). Tregime. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1954. 40 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048307016]

Udhëheqës në disertacionet e doktoratës

278. MYRTO, Ludmilla. Puna e pavarur e nxënësve në mësimin e gjuhës ruse dhe jashtë tij : disertacion për kërkimin e gradës shkencore "Kandidat i shkencave filologjike". Tiranë: [L. Myrto], 1990. 196 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048017455]

Përkthyes

279. TWAIN, Mark. Aventurat e Tom Sojerit ; [konsulente Edlira Dedja]. Tiranë: Argeta-LMG, cop. 2022. 216 f., me il. ISBN 978-9928-303-83-7. [COBISS.AL-ID 335760128]
280. TWAIN, Mark. Aventurat e Tom Sojerit : (roman) : letërsi mësimore për nxënësit e klasës VI të shkollës fillore. Prishtinë: Piramida, 2011. 261 f. Biblioteka Lektyrë shkollore, 6. ISBN 978-9951-18-069-6. [COBISS.AL-ID 513007610]
281. PUŠKIN, Aleksandr Sergeevič. Përralla e peshkatarit dhe e peshkut. Koha jonë. 11 prill, 2010, nr. 98, f.18. [COBISS.AL-ID 337245440]
282. TWAIN, Mark. Aventurat e Tom Sojerit : roman. Bot. 2. [Tiranë]: Uegen, [2003]. 213 f., me il. ISBN 99927-54-26-5. [COBISS.AL-ID 512053209]
283. TOLSTOY, Lev Nikolayevich. Tregime dhe përralla. [Tiranë]: Uegen, [2003]. 24 f., me il. ISBN 99927-48-62-1. [COBISS.AL-ID 512125401]
284. ESENIN, Sergej A. Mjegulla zbardhon. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. shtator, 2002, nr. 6, f.9. [COBISS.AL-ID 337176576]
285. PUŠKIN, Aleksandr Sergeevič. Përralla e peshkatarit dhe e peshkut. Tiranë: Argeta - LMG, 2000. 22 f., me il. ISBN 99927-43-05-0. [COBISS.AL-ID 512086489]
286. XHITKOV, Boris. Si i kapa xhuxhat. Sirena e vogël : organ i sektorit kombëtar BBY. 2000, nr. 60, f.5. [COBISS.AL-ID 337147904]
287. MAMIN-SIBIRJAK, Dmitrij Narkisovič. Përrallat e Aljonushkës. Tiranë: Besa, 1993. 61 f. [COBISS.AL-ID 1556318944]
288. GAJDAR, Arkadij. Novela : K.U.R., Le të ndritë, Tym në pyll, Filxhani i kaltër, Timuri dhe skuadra e tij, Çuku dhe Geku. Tiranë: "Naim Frashëri", 1986. 243 f. [COBISS.AL-ID 334706176]
289. MAÂKOVSKIJ, Vladimir. Ç' është mirë dhe ç' është keq. Prishtinë: Rilindja, 1973. 61 f., me il. [COBISS.AL-ID 337526784]
290. MAJAKOVSKI, V. V. Ç'është mirë dhe ç'është keq. Prishtinë: Rilindja, 1973. 62 f., me il. Biblioteka Nxënësi. [COBISS.AL-ID 512156377]
291. GAJDAR, Arkadij. Timuri dhe skuadra e tij : novelë. Prishtinë: Rilindja, 1972. 89 f. Biblioteka Lektura shkollore, klasa V fillore. [COBISS.AL-ID 512365272]
292. GAJDAR, Arkadij. Timuri dhe skuadra e tij : novelë : për fëmijët e moshës së ulët dhe të mesme shkollore. Tiranë: "Naim Frashëri", 1969. 128 f. [COBISS.AL-ID 335459840]
293. MAKARENKO, Anton Semënovič. Vepra të zgjedhura. Tiranë: Ministria e Arësimit dhe e Kulturës, Drejtoria e Studimeve dhe e Botimeve Shkollore, 1967. 338 f. Biblioteka Pedagogjike. [COBISS.AL-ID 2048573731]
294. MAÂKOVSKIJ, Vladimir. Ç' është mirë dhe ç' është keq. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1966. 36 f., me il. [COBISS.AL-ID 337527040]
295. MAJAKOVSKI, V. V. Çfar' është mirë edhe çfar' është keq. Bot. 2. Tiranë: [Mihal Duri], 1966. 36 f., me foto. [COBISS.AL-ID 2048582946]
296. MAMIN-SIBIRJAK, Dmitrij Narkisovič. Përrallat e Aljonushkës. Bot. 2. Tiranë: Ministria e Arsimit, 1966. 52 f. [COBISS.AL-ID 335471104]
297. JAKOVLEV, Juri. Republika vak-vak-vak : poemth për fëmijë të moshës së re shkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1963. 14 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048307784]
298. VVEDENSKY, Alexander, QENDRO, Halil (redaktor). Kur të bëhem i madh : [vjersha për fëmijë]. Tiranë: Naim Frashëri, 1962. 45 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048151842]
299. TOLSTOJ, Aleksej Nikolaevič. Mbretresha bretkosë : përallë popullore ruse. Tiranë: Naim Frashëri, 1962. 15 f., me il. [COBISS.AL-ID 337096448]
300. MARSHAK, Samuil Yakovlevich. Dymbëdhjetë muajt. Tiranë: Naim Frashëri, 1961. 18 f., me il. [COBISS.AL-ID 337094912]
301. MIHALLKOV, Sergej. Xhaxha Stefi. Tiranë: Naim Frashëri, 1960. 17 f., me il. [COBISS.AL-ID 335472384]
302. PERRAULT, Charles. Maçoku me çizme : përrallë për fimijët e moshës parashkollore dhe nxënësit e shkollave fillore. Tiranë: "Naim Frashëri", 1959. 26 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048317768]
303. GAIDAR, Arkady, ZALOSHNJA, Moisi (redaktor). K. U. R. : novelë. Tiranë: Naim Frashëri, 1958. 83 f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048185122]
304. GAJDAR, Arkadij. K. U. R. : novelë : për fëmijët e shkolla fillore dhe shtatëvjeçare. Tiranë: "Naim Frashëri", 1958. 83 f., me il. [COBISS.AL-ID 334825984]
305. MAYAKOVSKY, Vladimir, ZALOSHNJA, Moisi (redaktor). Lexo, shëtit dhe fluturo... : poemë. Tiranë: "Naim Frashëri", 1958. 22 f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048155170]
306. GORKI, Maxim. Jashka Samovari : përrallë për nxënësit e shkollave fillore. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1957. 16 f. [COBISS.AL-ID 337523712]
307. MARSHAK, Samuil Yakovlevich. Mister Tvister : poemë satirike : për fëmijët e shkollës fillore. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1957. 32 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048295728]
308. PUŠKIN, Aleksandr Sergeevič. Përralla për fëmijët. Tiranë: [s. n.], 1956. 40 f., me il. [COBISS.AL-ID 335501568]
309. ANDERSEN, Hans Christian. Prralla. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1956. 26 f., me il. [COBISS.AL-ID 1559185888]
310. PUSHKIN, Aleksandër Sergejeviç. Prralla për fëmijë. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1956. 40 f., me il. Biblioteka e Letërsisë Për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048202030]
311. TWAIN, Mark. Aventurat e Tom Sojerit. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1955. 245 f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 1559228384]
312. BARTO, Agniya. Unë jetoj në Moskë : poemë për fëmijët e shkollës fillore. Tiranë: Ndërmarja Shtetërore e Botimeve, 1955. 71 f., me il. [COBISS.AL-ID 334640640]
313. OSEJEVA, O. Fjala magjike dhe tregime të tjera : për fëmijët e moshës parashkollore. Tiranë: Ndërmarrja e Shtëpisë Botuese, 1954. 24 f. [COBISS.AL-ID 335486720]
314. MAJAKOVSKI, V. V. Për fëmijët. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1954. 110 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048308296]
315. MARSHAK, Samuil Yakovlevich. Shokët e shkollës : [vjersha për të vegjlit]. Tiranë: Ndërmarrja Shtetrore e Botimeve, 1954. 51 f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048151330]
316. GAJDAR, Arkadij. Tregime të vogla. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1954. 32 f., me il. [COBISS.AL-ID 335458816]
317. MIHALLKOV, Sergej. Unë dua të kthehem në shtëpi : dramë. Tiranë: Botim i K.Q. të Bashkimit të Rinisë Punës të Shqipërisë, 1954. 68 f. [COBISS.AL-ID 2048165448]
318. GAJDAR, Arkadij. Timuri dhe skuadra e tij : novelë. Tiranë: Komiteti Qëndror i Bashkimit të Rinisë së Punës së Shqipërisë, 1949. 116 f. [COBISS.AL-ID 334802176]

Përshtatës

319. NOSOV, Nikolai. Aventurat e Dinpakut dhe të shokëve të tij : përrallë. Tiranë; Prishtinë; Tetovë: Albas, 2022. 198 f., me il. Klasikët për fëmijë. [COBISS.AL-ID 337587712]
320. NEGOVANI, Kristo. I vogli Donat Argjendi : novelë. [Tiranë]: Pegi, [2003]. 34 f., me il. ISBN 99927-822-9-3. [COBISS.AL-ID 2048097314]
321. Probleme të traditës dhe të aktualitetit në letërsinë tonë për fëmijë. Tiranë: Naim Frashëri, 1976. 164 f. [COBISS.AL-ID 1557873120]
322. Ti je partizane : tregime nga Lufta Nacional-çlirimtare. Tiranë: Ministria e Arësimit dhe e Kulturës, Drejtoria e Studimeve dhe Botimeve Shkollore, 1966. 46 f. Biblioteka e nxënësit. [COBISS.AL-ID 1558668256]

Autor i tekstit shtesë

323. TWAIN, Mark. Aventurat e Tom Sojerit ; [konsulente Edlira Dedja]. Tiranë: Argeta-LMG, cop. 2022. 216 f., me il. ISBN 978-9928-303-83-7. [COBISS.AL-ID 335760128]
324. GEGA, Fatbardha. Për ju mësues dhe prindër : krijime psikopedagogjike. Tiranë: Kad, 2002. 384 f. ISBN 9992778245. [COBISS.AL-ID 337499904]
325. CARROLL, Lewis. Liza në botën e çudirave. Botim i 3. Prishtinë: Rilindja, 1979. 129 f. Biblioteka Lekturë shkollore. [COBISS.AL-ID 54484231]
326. GJYLI, Teufik. Trëndafili i artë. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1957. 130 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048206638]

Komentues

327. Antologji e letërsisë së huaj për fëmijë. Tiranë: Ministria e Arësimit dhe Kulturës, 1956. 372 f., me foto. [COBISS.AL-ID 2048007985]

Mbledhës

328. Përralla popullore mbi kafshët : i përpunoi për fëmije Bedri Dedja. Prishtinë: Rilindja, 1972. 33 f., me il. [COBISS.AL-ID 512366040]
329. ÇAJUPI, Andon Zako. Mysafirët e Çajupit : tregime për fëmijët e moshës së mesme shkollore. Tiranë: "Naim Frashëri", 1966. 44 f., me il. Bibloteka e nxënësit. [COBISS.AL-ID 2048032328]
330. QIRIAZI, Gjerasim, DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës). Shkrime pedagogjike. Tiranë: Ministria e Arsimit dhe Kulturës, 1966. 125 f. Biblioteka pedagogjike. [COBISS.AL-ID 2048821295]
331. DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës). J. V. Stalini mbi çështjet e arësimit, edukatës dhe kulturës : përmbledhje artikujsh, fjalimesh dhe fragmentesh nga veprat. Tiranë: Gazeta "Mësuesi", 1963. 173 f. [COBISS.AL-ID 2048823087]
332. GURRA, Milto Sotir, DEDJA, Bedri (redaktor, mbledhës), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Plaku i motshëm : përralla, tregime dhe dialogje : për fëmijët e moshës së re dhe të mesme shkollore. Tiranë: "Naim Frashëri", 1959. 141f., me il. Biblioteka e Letërsisë për Fëmijë. [COBISS.AL-ID 2048241713]
333. ÇAJUPI, Andon Zako, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Mëmëdheu : (vjersha dhe poema) : për fëmijët e moshës së re dhe të mesme shkollore. Tiranë: Naim Frashëri, 1958. 172 f., 1 fl. portret i aut. [COBISS.AL-ID 2048288560]
334. FRASHËRI, Sami, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), BALA, Vehbi (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Dheu është flori. Tiranë: "Naim Frashëri", 1957. 35 f., me il. Klasikët e Letërsisë sonë për Fëmije. [COBISS.AL-ID 2048036168]
335. Antologji e letërsisë së huaj për fëmijë. Tiranë: Ministria e Arësimit dhe Kulturës, 1956. 372 f., me foto. [COBISS.AL-ID 2048007985]
336. FRASHËRI, Naim, DEDJA, Bedri (mbledhës, redaktor), BALA, Vehbi (mbledhës, redaktor), JORGAQI, Nasho (mbledhës, redaktor). Të vegjëlit : për fëmijët e shkollave fillore dhe shtatëvjeçare. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimevë, 1956. 81 f., me il. Biblioteka e leterisë sonë për fëmijët. [COBISS.AL-ID 1559197920]

Recensues

337. FRASHËRI, Naim. Gjuha jonë sa e mirë! : tregime, përralla, vjersha e poema. [Tiranë]: Shtëpia Botuese e Librit Shkollor, [1991]. 176 f., me il. Biblioteka e Nxënësit. [COBISS.AL-ID 2048036680]

Autor i përmbledhjes (abstraktit)

338. MIGJENI. Luli i vocërr : Migjeni. Prishtinë: Rilindja, 1968. 76 f., me il. Biblioteka Libri im. [COBISS.AL-ID 1558570720]

Tjetër

339. DALLA, Marina. Veçori të ndikimit të disa faktorëve social-psikologjik në formimin e psikologjisë shoqërore në moshën e re shkollore : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1992. 161 fl., me il. [COBISS.AL-ID 337414656]
340. BAKALLI, Diana. Poezia për fëmijë e realizmit socialist e viteve '60-'80 : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1990. 168 fl. [COBISS.AL-ID 337400320]
341. DIBRA, Miaser. Zhvillimi , individualitetet krijuese dhe tipologjia e tregimit për fëmijë në vitet 1970-1990 : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1990. 217 fl., me il. [COBISS.AL-ID 337415168]
342. HAJDARI, Mexhit. Ndihmesa e PPSH dhe e shokut Enver Hoxha mbi bazat psikologjike të procesit mësimor-edukativ : disert. për marrjen e gradës "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1989. 222 fl. [COBISS.AL-ID 337416448]
343. MITA, Nikoleta. Rreth mendimit pedagogjik të Aleksandër Xhuvanit : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1989. 218 f., me il. [COBISS.AL-ID 337418240]
344. KOBURJA, Reshit. Për konceptimin bshkëkohor të përmbajtjes të metodave dhe të formave të kontrollit të dijeve : kl. e 5-8 : disert. për marrjen e gradës shkenc. "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1988. 140 fl., me il. [COBISS.AL-ID 337416960]
345. DAI, Dhimitër. Zhvillimi i të menduarit dhe intuitës teknike në shkollën e mesme : disert. për marrjen e gradës shkencore "Kandidat i shkencave". Tiranë: [s.n.], 1987. 157 fl., me il. [COBISS.AL-ID 337400832]


TË PAKLASIFIKUARA

346. DEDJA, Bedri, SHALA, Kujtim M. (kryeredaktor), SELMANI, Adelinë (redaktor). Përralla popullore mbi kafshët : Të përpunuara për fëmijë nga Bedri Dedja : [Me aparaturë didaktike]. Bot. 1. Prishtinë: Dukagjini, cop. 2021. 74 f., me il., fotogr. Lektyrë për klasën e parë, 3. ISBN 978-9951-05-348-8. [COBISS.AL-ID 338874880]
347. DEDJA, Bedri, SHALA, Kujtim M. (kryeredaktor), SELMANI, Adelinë (redaktor). Shkolla e pyllit : [Me aparaturë didaktike]. Bot. 1. Prishtinë: Dukagjini, cop. 2021. 62 f., me il., fotogr. Lektyrë për klasën e dytë, 6. ISBN 978-9951-05-354-9. [COBISS.AL-ID 338944256]
348. DEDJA, Bedri, DEDJA, Pandora (redaktor). Drejt enigmave të psikikës së njeriut. [Bot. 3]. Tiranë: Akademia e Shkencave e Shqipërisë, 2020. 212 f. ISBN 978-9928-339-06-5. [COBISS.AL-ID 337342720]
349. DEDJA, Bedri. Sikuriada : roman për fëmijë. Tiranë: "Mësonjëtorja", cop 2003. 156 f., me il. ISBN 99927-46-88-2. [COBISS.AL-ID 2048047146]
350. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : përrallë. Tiranë: Toena, cop 1995. 39 f., me il. [COBISS.AL-ID 2048047658]
351. DEDJA, Bedri. Drejt enigmave të psikikës së njeriut. [Tiranë]: "8 Nëntori", [1989]. 163 f. [COBISS.AL-ID 2048286256]
352. DEDJA, Bedri, ÇOMO, Bekim (redaktor). Didaktika. (Ribotim). Tiranë: Shtëpia Botuese e Librit Universitar, 1986. 345 f. [COBISS.AL-ID 1559873760]
353. DEDJA, Bedri, KUKE, Zerina (redaktor). Si u rrit një komisar : roman. Tiranë: "Naim Frashëri", 1986. 178 f. [COBISS.AL-ID 2048260398]
354. DEDJA, Bedri. Heroizmat e Fatbardh Pikaloshit : novelë fantastike për fëmijët e shkollave fillore. Tiranë: Ndërmarrja Shtetërore e Botimeve, 1956. 43 f., me il. Biblioteka e letërsisë për fëmijë. [COBISS.AL-ID 1559195360]Formati i përzgjedhur i njësisë bibliografike: ISO 690
Klasifikimi i njësive bibliografike: tipologjia, viti – zbritës, titulli

Burimi i të dhënave bibliografike: baza e përbashkët e të dhënave COBISS.AL/COBIB.AL, 29. 2. 2024